Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Te láttad a gépet belsejét tüzetesen.
No, az ott látottakból levonhatod a konzekvenciát. :)

KoLa

Az E-400-on ez be van építve! nem kell fogaskereket cserélni csak átváltani! a megfelelő állásba fordítjuk és kész.

KoLa

Felfelé váltáskor: kuplung kinyom,váltót üresbe, kuplung vissza, kuplung benyom, ekkor berecsegtetjük a váltókart eggyel nagyobb sebességi fokozatba, kuplung visszaenged, és gáz!
Visszaváltáskor : kuplung kinyom, váltó üresbe, kuplung vissza, és gázfröccs, kuplung benyom, levált, kuplung vissza.
Csepel 405 annó![#law]

KoLa

Bocsi! de a 405 csak emlékeimből jött!
Most látom a guglin', hogy ez inkább a D 344 lehetett!

jani300

Tos SN 63 , Kusong valami , mindkettő botkormányos a lakatszekrényen .
Na az menet közben megyen bármerre :)
Na de ne biztassunk senkit recsegtetésre , egyébként is hobby nem hajt a Tatár , a gép a lényeg .

svejk

Ehh...  majd egyszer élőben.

svejk

Hagyd, úgy se meri senki leírni a tutit. :)

Virbo

Nem, nem, a nortonhoz azóta se volt lelkierőm... [#rolleyes][#vigyor]

KoLa

Most nem értem hogy mire válaszoltál!
Ez úgy hangzik mintha arra az üzenetemre válaszolnál amit aztán kitöröltem és nem küldtem el!
Hogy van ez?

svejk

Nem is kell azt háborgatni amíg nem okádja az olajat és jól vált!

Virbo

Hát, fossa a nedűt és nem mindig találom meg az ábécét. Menetet meg még nem vágtam.[#vigyor]

jani300

Akkor látnok vagyok :)
Vannak gépek amik egy karral vezérlik az előtolást előre-hátra jobbra-balra .Erre akartam célozni . Ja és ha rányomok egy gombra akkor ugyanígy gyorsjárat .
Meg hát örüljenek annak hogy az előtolás majdnem minden gépen kapcsolható ki-be üzem közben is :)

KoLa

Te egy kezdő hobbista esztergályos vagy?
Basszus!

jani300

Ez meg nem esztergálás , de ilyennek sokat ültem a platóján vezetékesként . Hőr OPK .

Virbo

Évek óta mondogatom hogy nem szakmabeli vagyok, de talán nem teljesen kezdő.[#kacsint]

A régi gépemen nem tudtam menetet vágni, mindent fúróval meg metszővel oldottam meg. Ezen meg még nem kellett... [#vigyor]

De miért baj ez? Talán elfér itt egy lelkes amatőr is. [#nemtudom]