Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Esetleg keresd meg Varga Lacit, ő gyárt késszárakat, és lehet hogy készít a lapkádhoz is.

[#t19p122656#]

zozo

Hosszabb csavarokat csinálni a  befogóhoz?  
Színesfémekhez is inkább gyorsacél a nyerő, na meg ehhez a lapkához gép is kell, nem ceruzahegyezőnek való. (a kicsi élszög miatt)

m8zmkic73

Megkerestem, beszéltem Vele. Köszi.

m8zmkic73

Akkor a kézi tekerős ceruzahegyezővel ne is próbálkozzak? :)

Vetesi75

A sárga (és a késszár is) MGMNxxx lapkának (MGEHRxxx) tűnik - tipikus kínai/Korloy, (színéből ítélve NC30xx minőség szénacélhoz).
A másikat DSCxxx lapkának saccolom, DDGRxxx, stb. késszárhoz, amit "Duracarb" márkanév (pl.: Sartorius* - Rother metal kft.) alatt kell keresni. Különlegessége az egyetlen vágóél, ezért a lapka hosszánál mélyebb beszúrások készítéséhez is alkalmas.
* A katalógusukban nem találtam ilyen gyémánt vagy CBN  vágóélűt...

Varga László

Üdv!
Ez a PKD Gyémánt lapkát a KYOCERA lapkagyártó készíti.
Típusa:XGMN2-R01-EDH--Nemvasfémekhez való,hűteni kenni kell mivel nincs rajta forgácshajlító!
Széntartalmú anyagokat nem szabad vele forgácsolni, meg a rozsdamentest még azt nem szereti .
Adok-veszekbe volt fent unásig mígnem finoman szóltak hogy túl sűrűn teszem fel.
Havonta fogtok a késeimről hallani képekkel.

m8zmkic73

Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat. Lászlóval már megbeszéltük a dolgot.
További szép napot kívánok.

zozo

Ha 2 mm-nél szélesebb, akkor könnyen belenyög a cerkahegyező.

zxr4i7v8e

Tisztelt Uraim!

Segítséget kérnék. Nemrég üzemeltem be a most vásárolt HBM 210 Vario gépemet és sajnos a következőt tapasztalom:
A mágneskapcsoló bekapcsolása után a potenciométer teljesen lecsavart helyzetében is forog az eszterga kb 50-60 ford/perc fordulatszámmal.
Az előző esztergámnál ilyen gondot nem tapasztaltam.
Valaki tudna esetleg tanácsot adni, hogyan küszöbölhető ez a jelenség ki?

Teaway

Valószínűleg ez egy biztonsági funkció, hogy ne lehessen a potméterrel megállítani, mert az veszélyes.

dezsoe

Nem utolsó sorban rá is van írva a min. fordulatszám. Biztos benne van az is, hogy ne hagyd bekapcsolva 0 fordulaton.

g89ketty

Ha van  forg. irány váltó, azt tedd "0"-ba megálláskor.

dezsoe

Van, de az is oldja a mágneskapcsolót.

zozo

Bizony, így még jobban látszanak a fordulat határok A és B áttétel esetén.
Az én gépemen kapcsolós poti van, aztán mikor egyszer a rövidhullámú rádiómon átszóltam a haveromnak, hallom, hogy a hátam mögött dolgozik a gép mint állat [#nyes]
Azóta az irányváltó kapcsolót is középre (0-ra) teszem.

PSoft

Azért...

Sokat sejtető az a "kiikszelt" kuka ikon...ott mindjárt a köszönő oldalán. [#vigyor]