Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

9pk59nuy

Viszont sokkal szebb !

Vetesi75

04-es rádiuszú lapkával még szebb lenne, de az pont nincs (az sincs) itthon, meg a centruméles tömörkeményfém ujjmarót sem azért tartom, hogy legyalázzam a sarkát.
Recemarót (hasonló, mint ez) tudnék kölcsönbe szerezni, de tisztában vagyok használatával járó kockázatokkal és egy esetleges görgő pótlás anyagi vonzatát nem szívesen vállalnám.
Egyébként kb. 3min/db , de ahhoz nagyon kell járni a kéznek.

Kidwick

Üdv!
Használható,jó ez a cucc?
Válaszaitokat előre is köszönöm szépen!

Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

Csuhás

Igen, használható és szerintem jó.

6rk75uezn

Kb 5 éve majdnem sikerült hozzájutnom egy ilyen Snap tap menetvágós ütközős szerszámhoz,sajnis lemaradtam róla.
Sorozatgyártásnál jól jön.

6rk75uezn

Igen,és milyen ügyes kis gépe van.
Utólagosan fordulatszám szabályzós,kijelző és menetvágásnál nem kell visszafelé forgatni a gépet.
Tetszik.

Kidwick

Csak külső menetvágáshoz jó?
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

Csuhás

Furathoz is jó, csak ott ellentétesen kell billenteni a késtartót hogy kiemelje a kést. Pont a zsákfuratoknál igen jó használni.

Kidwick

Neked van ilyened? Csinálhatnál róla valami szemléltető videót. Nem sokat találtam róla.. vagy bénán kerestem.

Csuhás

Nincs ilyenem, de hasonló működésűt építettem magamnak:

6rk75uezn

Kidwick

Igen. Ezt találtam én is.

sastas

Sziasztok!

Lenne most lehetőségem ekm200 as esztergát venni.  Túl sok mindent nem talàltam róla. Egy alu megmunkáló műhelyben volt korábban.
Mire kellene figyelnem?
Esetleg mennyit érhet ez reálisan?
Illetve van egy egs 250-es gep is, de az hiányos(se tokmány se keresztszán), de erről még a neten annyi infót se találtam mint az ekm-ről.
Mindkettő gèp a kőbányai gyárban készült.

Vetesi75

Leginkább arra kellene figyelemmel lenni, hogy az EKM és az EGM is már a cél-gép kategóriába tartozik - nem "általános" fémforgácsolásra vannak kitalálva.

sastas

Értem, köszönöm. Akkor valoszinüleg nekem ezek nem lesznek megfelelőek :)
"Ceruzahegyezőt" keresek magamnak, 50x500 nál nagyobb dolgok ritkán kellenek, de akkor nézelődök tovább [#eljen]