Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Már a méretek alapján értem

heq5

Az első képen a háttérben a varrógép az inkább ismerős... :)

sufnituning

hehe! De milyen varrógép!!?[#eljen] Nagyon pofás kis formája van, azért tartottam meg, mert ha lesz egy kis időm, csinálok belőle egy kis dísztraktort.
Valami hasonlót mint a képen.

sufnituning

De ez sem rossz!

Révész Richárd

Virbo

Beszereztem egy (nyilván) kínai, A méretű Multifix késtartót az E2N gépemre. Méretileg stimmelne is, viszint ahogy elpucoltam a gyári zsírtól elkezdtem nézegetni.

Az a gondom, hogy a betétek és alaptest felfekvő felületei alig találkoznak egymással, elég sok helyen fényrés van és nem is kicsik. A betétek bordái sem köszörültek. Nekem ez így nem annyira tetszik. Sajnos a visszaállási pontosságot nem tudom jelenleg kipróbálni mert nincs M14-es anyám ami odaférne...

Mit gondoltok ez így vajon használható lesz, vagy csak kapirgálni fogok tudni?
(Hazai forgalmazós beszerzés.)

Varga László

Így elnézve terhelés hatására még billenhet is .
Fog be egy satuba (pofák és a késtartód közé tégy rongyot) ,tegyél be a kés helyére egy hosszabb négyszög anyagot és mozgasd meg,és minden kiderül.

ywathzay

Nem rongyot teszünk [#ejnye1], 2mm alulemezt puhapofának. Így a szorítás is megfelelő, a munkadarab pedig nem sérül.

Virbo

Az a betét még csak-csak, de van három ami szerintem eléggé problémás [#wilting]:

Nem szeretném satuba befogni, a kereskedő kérésére használatban se tudtam kipróbálni.

jani300

Nem láttam még ilyet közelről .
De ha nem egyformán fekszenek fel a betétek ,akkor szerintem nem igazán van min gondolkodni .
Akár hőkezelés is elhúzhatta , de hát az nem a Te problémád kellene hogy legyen :(

Varga László

Mindegy mit, csak valamit mégis.A semmitől a rongy is jobb[#kacsint]
Hirtelen én sem találok 2mm alu lemezt.

Virbo

Én meg hoszabb négyszög anyagot, csak furatkést. :)

Mindegy, a forgalmazó kicserélte a szóbanforgó három betétet, de visszavette volna az egész készletet ha kérem.

Mivel szükségem van késtartóra, ebben az árkategóriában talán belefér nekem ennyi. Remélem nem lesz gond használhatóság szempontjából.

dz7ssc2ac

Tisztelt Tagok!

Nagy és kisméretű, hagyományos és cnc gépekkel, vállalom alkatrészek esztergálását, forgástestek, tengelyek, csapok, orsók, egyéb munkadarabok kivitelezését. Alapvetően egyedi gyártással foglalkozom, de természetesen megoldható a kisszériás vagy nagydarabszámú gyártás is. A gépek c tengellyel rendelkeznek, így pozíciófúrások, kisebb marások is elvégezhetők! Korrekt , minőségi munka, gyors határidők. Bármilyen kérdésre privát üzenetben szívesen válaszolok! Helyileg Kecskeméten munkàlkodom! Köszönöm szépen !

Üdv: Thomas

Peppe51

EAN 170 tulajdonság+.
Tudja valaki, hogy mely funkció hiányzik az ean 170-esből, ami nélkül egy szorgos amatőr nem tud meglenni? Esztergát keresek, de elakadtam ott, hogy az ean 170 "kicsi, savanyú, de a miénk".

svejk

Kicsinek éppen nem mondanám.
Nagyobb baj, hogy közkedvelt típus volt és szinte mind le van nagyon harcolva.
De ki tudja milyet fogsz ki?