Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

h474we4

Megadtam már régen. Csak ritkán járok errefelé. Ettől függetlenül eddig senki nem segített.

mex

Nem elég megadnod, láthatóvá is kell tenned!

h474we4

Aha, értem. Most csináltam némi változtatást, remélem, működni fog. Tehát: EMU-250 eszterga javításában jártas ember érdekelne, vagy az ő elérhetősége.

Virbo

Nem tudja véletlenül valaki, hogy csapágyazás szempontjából mi a különbség a hosszú kúpos és bajonettes E2N főorsó között?
Konkrétan a hosszú kúpos érdekelne, hogy az még vajon siklócsapágyas, vagy már hengergörgős?

Illetve, van-e valakinek a hosszú kúpos főorsó szekrényről metszeti rajza, vagy fotója?

Varga László

Készül egy pár darab keményfém szárú 6mm-es szárátmérő furat beszúró 2mm-es
Az egyik gyári a másik saját készítés-nos melyik melyik

gaben

Szia Laci,

na pont ilyet szeretnék.
Ezt be tudom fogni a késtartóba amit a múltkor csináltál a gyémántos késemhez?

köszi, Gábor

Varga László

Holnap még a terhelhetőségét kell kipróbálnom.
Lehet nem is jó![#confused][#szomoru1]

gaben

Arra kíváncsi leszek, írd meg ha működik.

D.Laci

"nos melyik melyik"
Nos ha nem hamisitotad akkor az Iscar feliratu a gyári. :)

Varga László

Látom figyelsz a részletekre!

r2u4n063m

Tudomásom szerint a hosszúkúpos az siklócsapágyas.

6rk75uezn

Én is kiszúrtam a feliratot [#kacsint]
Amúgy egész szép igényes késeket csinálsz,ha igazán jó anyagból készíted őket akkor akár sok kapható késnél jobb lehet.
Én úgy vélem hogy igazán bitang jó anyag álltalában a leszúró és a furatkéseknek kell!,egy oldalazó vagy átmérőző szinte bármilyen anyagból is megteszi.
Használok pár db (iscar,seco,sandvik) kést és van jópár kinai is (sajnos pont a furatkések a kinaiak :( ezek nem túl hosszan kilógatva visznek visszafelé is.
Mégegyszer:frankó késeket csinálsz [#eljen]

Virbo

Köszönöm az infót.

Azt esetleg nem tudja valaki, hogy az orsóházuk ugyanaz mint a görgős csapágyasé? (Esetleg átrakni egy olyan főorsót... [#zavart2][#nyes])

ebalint

ebalint

Szebbnek tűnik a Tiéd!

[#eljen]