Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jj8ahisc9

T Fórumtársak ! Szükségem lenne egy Hd 28 kinai eszterga gépkönyvre, vagy legalább egy elektromos rajzra.
Üdv: János 1950

ecp4rs0md

Az a Kínai eszterga nem egy HG28-as?

h834gd4mi

Üdv mindenkinek!
Kiváncsi lennék a véleményetekre az MGMN300 jelű leszúrólapkáról.
MGEHR befogoval esetleg kompatibilis más lapka is? Ebay-en kapható MGMN300-H lapkával szemezek de nem vagyok benne biztos hogy bármivel is jobb lenne mint az M jelölésű társa. Az oké hogy termelésben ezek a lapkák szerényen szólva nem valami jól használhatóak, de hátha van amelyik ár-érték arányában nem rossz.

nvnshmpmn

Szia!
Nekem az MGGN lapka, ami nagyon bevált. Jó abba a befogóba. Kifejezetten éles lapka, elég sokáig is bírja. Van polírozott forgácstörővel is.
DASAN márkanévre keress az aliexpresszen.

nvnshmpmn

Azt még hozzáteszem, hogy hobbi szinten használom.

Vetesi75

Nálam háztájiban a "-G" forgácstörős vált be leszúráshoz NC3030 minőségben. Ahogy nézem az egyik Ebayos képet a "-H" forgácstörő is negatív élszalagos, az leszúráshoz kellően stabil iránytartást biztosít az "-M"-es és "-G"-s forgácstörőhöz képest. Utóbbi szeret oldal irányban kitérni ezért a finomabb szöszmő mellé is tud szorulni - inkább beszúró, alakesztergáló jellegű megmunkáláshoz való. Forgácstörő és technológia ügyben innen is tudsz tájékozódni: "https://tigertools.hu/PDF/Korloy/Korloy_2017.pdf" .
Azt érdemes tudni, hogy ezek a váltólapkák a kielégítő működéshez igénylik az intenzív hűtést, az ajánlott vágósebesség és előtolás tartományt. A 3mm-es leszúró pl. kb. 5-6 százados előtolás értéktől kezd jól működni. A technológia is kb. akkor optimális, ha a folyó forgács feltekeredve szinte tömör korongocskát képez. Hobby környezetben a gép kicsi teljesítménye, nem kellő merevsége és a kínai késszár korlátozott terhelhetősége szokott jelentkezni általánosan gyenge láncszemként (az olyan amatőr hibáktól eltekintve, hogy csak dezodorral fújkálják és nem merik forgatni/tolni, meg  kihajlik a MDB, stb.)

Vetesi75

Feddvény:  "...az "-M"-es és "-G"-s..." helyett " ...az "-M"-es és "-A"-s..."

6rk75uezn

Eddig 2 fajta leszúrót próbáltam ki és egyik sem jött be,mindkettő negativ és az Aliexpressről való,egyik Iscar (5000ft/doboz) a másik pedig Korloy (2000ft/doboz).
Eredeti Iscar késszárba voltak a lapkák.

E400-as gépem van,sokkal de sokkal jobban szeretek cobalt-os gyorsacéllal szúrni.(70-80mm ig)

ifarkas

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, a képen látható hidraulikus szerszám cserélővel kapcsolatban.
Hátha valaki felismeri, egyébként itt vettem a fórumon, de az eladó sem tudott róla semmi infót.
Olyan érdekelne mint pl. gyártó, típus ,hogy tudjak keresni.
Üdv, Imre

Andersen12

Leuze frekiváltó (-szervo) kezelőpanel.
Ár: 2.900 Ft

PSoft

Talán, a másik topikban több eséllyel indulnál.
[#t19#]

guliver83

rezsici

Sziasztok!

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan tudom kiszedni a főorsót csatoltam 3 képet.

Előre is köszönöm a segítséget!!!

Rezsici

Csuhás

Csak általánosságokat írok ötletadónak:

Ha egy pici mozdul előre hátra akkor már érzed hogy melyik alkatrész akad. Próbáld ezt elérni, azaz minden csapágyanyát lazíts fel. ( Ezt nem kellene ha volna egy rajzod )

Az alunak tűnő ékszíjtárcsa utólagos átalakításnak tűnik. Az alu viszont nagyon rá tud gyógyulni a tengelyre. Feltehetőleg nálad is ez lehet a gond.

Keress egy hosszú menetes szárat, elől egy csődarabbal vagy két fadarabbal támassz az orsóházra, míg az orsó hátsó végén egy tárcsával és egy anyával kezd el feszíteni az orsót előre. Ha megmozdul nyert ügyed van, ha nem akkor a megfeszített csavar mellet meg lehet egy alu darab közvetítésével ütni is az orsót. Előfeszítve gyakran egy enyhe koccintás is elég a meginduláshoz.

Segít hogy megfújkálod valami csavarlazítóval és hagyod állni egy napot.

Segíthet ha valamivel melegíted elsősorban az alu szíjtárcsát, egy hőlégfúvó is elég ( nem akarunk semmit kilágyítani )

Ha már mozog akkor figyelni kell hogy ha több reteszhornyos alkatrész van akkor a hornyok egy vonalba essenek.

Kb ennyi jutott eszembe.

hostya

Ha jól látom ez egy E1.  Nekem is ilyen van..  :)

A lenti képeken minden infót megtalálsz. (A képeken látható sorszámokra -műveletek sorrendjére- figyelj!)

Remélem segítettem...