Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

HJózsi

koferi

Szerintem nekem erre
https://www.hbm-machines.com/producten/gereedschap-en-toebehoren/supports-en-hoogtesupports/hbm-hoogtesupport-model-myford
lenne szükségem, csak elfogyott és viszonylag gyorsan kellene egy megoldást találnom.
vagy ez is jó lehet?
https://www.hbm-machines.com/producten/gereedschap-en-toebehoren/supports-en-hoogtesupports/hbm-machineklem-voor-hoogtesupport-groot
Nem látom a különbséget. Az utóbbihoz van satu? Készleten is van.
Egy ilyet rendelnék, ha jó az esztergámra.

HJózsi

Kézi szán le, kell egy szerelőlap hozzá, mozgástartománya 55 mm, az asztal mérete 125 x 100 mm ...
Többit privátban...

HJózsi

Vigyázat! A második link az csak a satu! ...

ywathzay

Hozzászólhatnál a Dolphincadcam részéről a CNC esztergálós szoftverrel kapcsolatban. Beszélhetnél róla, dicsérhetnéd kicsit.

HJózsi

Tervben van ... csak készülne el a HBM 250 x 400 CNC átalakítása ... Mach3 és LinuxCNC-re is elő akarom készíteni, meg ha elkészül, UCCNC-re ... A Dolphin Partmaster-t az eszterga CAM miatt vettem meg anno és lettem a forgalmazója... Olyan mint egy svájci bicska, ahogy írják is róla, egyszerűen gyorsan meg lehet oldani vele mindent. Sajnos csak angol nyelvű, meg a róla készült videók is, de ettől függetlenül gyorsan el lehet sajátítani a használatát. A posztprocesszor szerkesztő és a doksija is benne van, tetszőlegesen testre szabható, vagy nulláról új is írható. Én a Mach3-as és a LinuxCNC posztprocikat birizgáltam esztergához, legutóbbi tesztjeimnél, jól működtek. Legközelebb tehát akkor publikálnék róla, ha valódi teszteket is be tudok mutatni...[#integet2]

dch7hz36

Oké rendben! [#kacsint]
Ma haza hoztam az E2N-750-R esztergagépet!
Átnézésre vár, valószínű kéziszán orsót kell cserélni, de azért inkább megnézem, hogy hogyan lehet meghúzni, mivel amikor előre vagy hátra tekerem akkor eltávolódik/összemegy a norton skálánál a hézag. Itt látok 2 db körmös anyát, ott lehet meghúzni?
Mit jelent az adattáblán lévő R betűjel?

jani300

Ha az orsó előre hátra tekerésénél hossz irányban mozdul a nóniusztárcsa , akkor valóban hosszirányú holtjátéka lehet az orsónak .
Az E2N-t nem ismerem ,nem tudom hol kell állítani az orsó holtjátékát .

mjfpgx8v0

Ott a csapágyazás összerakása körül lesz valami lazaság vagy disznóság. Kihagyott hézagoló alátét, lazára hagyva, hogy mégis forogjon az orsó...

Csuhás

Az orsók holtjátéka a végükön levő összekontrázott körmös anyákkal szüntethető meg.

A típusban a R jelölés valami export, talán műhelykocsiba szánt verziót takar. Apróságokban más mint a sima verzió, de még nem láttam ilyen gépet és gépkönyvet rajzokat sem találtam, így csak bizonytalan hallomásokra alapozom amit írtam.

gyula91

Sziasztok!

Új vagyok még itt, nem rég vettem egy kis esztergát. Nem szakmám a dolog, de érdekel :)

Valaki ismeri esetleg a típust?

mma6fim4

Azzal kezdődött, hogy melegedett a főorsóm. Mostanáig.

d6i9g5pbs

Üdv tagok keresek pantográf gravirozó gépet  betü és szám készlettel talán van valakinek elfekvőbe  képet árat kérek ha van eladó  Köszönöm

Teaway

38tnwsv8g

Hello!

Írtam neked privát üzenetet! Remélem hasznodra lesz!

Józsi