Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ywathzay

A strigon marógépen fecskefarkas vezetékkel a gyorsjárat 1000mm/perc. Ennyit egy eszterga ágyazat is bírhat, sőt ott kevesebb az érintkező felület.

mjfpgx8v0

mjfpgx8v0

Nem talált, de most nem is tudok sokat róla, csak hogy ddr3-as ram kell bele, nem egy őskövület. Az aktuális levetett irodagépek közül választottam egyet...

De ha érdekes, akkor megnézem jobban, ha arra járok.

svejk

Annyira nem fontos.
Gyanítom itt is mint a mach3-nál inkább az alaplap márkája, fajtája a fontosabb mint az órajel.
De ha arra jársz azért jegyzeteld fel.

dch7hz36

Sziasztok!

Szeretném kérdezni Tőletek, hogy az E2N eszterga gyári motorja 2,2kW-os, le szeretnék cserélni egy 1,5kW-osra. Bírni fogja? Azért szeretnék lecserélni, mert itthon sajnos csak 1 fázis hálózat van, B20A kismegszakítóval. Így nem hiszem, hogy frekvenciaváltóval el fog indulni egy gyári 2,2 kW-os motort. (Még vásárlás előtt állok, ezért kérdezem Tőletek.)
Köszönöm szépen!

D.Laci

Szia!
Szerintem elfogja bírni, meg frekvenciaváltóval kényelmesebb vezérelni.

Csuhás

Miért akarsz motort cserélni?
Magam hagynám az eredeti motort és egy arányos azaz legalább 2.2kW váltóval hajtanám meg. Szoktak itt egyfázisú talán 4kW váltókat rendszeresen hirdetni, az szvsz a legjobb választás.

dch7hz36

Azért mert nem biztos, hogy 1 fázisú hálózatom elbírná. (B20A kismegszakító van a villanyóránál). Alapból a motor adattáblán lévő 8,5 A-t simán elbírja, de annyit amennyit frekvenciaváltó felveszi, azt nem biztos. Ezért gondoltam így.

Révész Richárd

Akkor fog 35A felvenni ha megterheled 4kw-al

Csuhás

Mondjuk a 20A-ból neked jut a gépedre 12A Ez  2.7kW  ami elegendő egy 2.2kW-os motor meghajtására. Nem beszélve arról hogy ezt a teljesítményt is csak a legritkább esetben használod ki, normál forgácsolásnál ennek a negyede is bőven elég. Szóval a legkevesebb macerával az az eredeti motor megtartása jár.

dch7hz36

Köszönöm szépen! Majd ha megvettem, akkor minden kiderül. [#kacsint]

ajpwg6jrn

Ne cseréld le.
A motorod akkora teljesítményt vesz fel, amennyire terheled.
Vagyis tegyél elé egy frekiváltót és áramlimitnek a frekiváltón állíts be annyit, amennyit biztonságosan elbír a hálózatod. (Ekkor csak egysezrűen le fog tiltani a frekiváltó ha úgy paraméterezed.)
(A 1,5kW-os motor is tud nagyobb áramot felvenni a névlegesnél.)
csak hogy értsd a példát. (Egy 1000LE-ős autóval is lehet 30km/h-val gurulni, amiatt nem kell kicserélni benne a motort. Elég csak a gázpedált és üzemanyag mennyiséget limitálni.)

ab

Ez milyen gép lehet pontosan? Magyar nyelven vannak rajta a táblák (menet, sebesség). Konkrét géptáblát nem találtam meg.
2.000mm csúcstávolságú

Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

jani300

Üdv !
Én is azt mondom ne cseréld le a motort .
Egyfázisú motorra végképpen ne .
Nagy valószínűséggel problémás lesz menetvágásnál az irányváltás , kontrázni pedig szinte biztosan nem tudsz vele .
Ezt eddig még nem látom hogy írták volna .
5,5 KW os motorral szerelt esztergát használok csillagban , egyfázisról ,tökéletes . Mehet deltában 400 voltról a motor .
Az 3 fázis előállítása egyedi megoldás , nem hozom már itt elő ,nem látom értelmét .

koferi

Sziasztok

Van egy 550 es csúcstávolságú kínai HBM esztergám és keresk rá valami magassági szán megoldást.