Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Virbo

Csak egy ötletként lehetne egy "faék" verzió is az 1.0-ás koca hobbistáknak, fix   beállitott (biztonsági) gyorsulásokkal, mondjuk potival tekerhető előtolással és választható fix szabvány menetemelkedésekkel.

Amolyan basic verzió...  [#vigyor]

A deluxban meg szanaszét állíthatóan. [#kacsint]

B.Zoltán

Átgondoljuk.
De az csak szerényebb kivitel lenne külsőre is, 2 soros kijelzővel, esetleg ilyen formában lehet róla szó.
Egyszerű előtolás, menetvágás, semmi több.
Biztosat nem ígérhetek.

a2npdryp

Üdv,sziasztok!
Segítséget kérnék.
Mach3-at használom az esztergámon, Marógép programmal,de át akarok állni az Eszterga felületre.(menet vágás nélkül-egyelőre). Egy "picit"bonyolultnak tűnik a programozás,kezelés. Valami "egyszerű infó-segítség,vagy leírást kérnék szépen..esetleg személyes találkozást,segítséget..Székesfehérvár 100 km-es körzetében.
Emailon kérnék válaszokat,ha lehet.
feco.varga@gmail.com

D.Laci

mma6fim4

Na szóval. Felpimpeltem egy kicsit a főorsót 2400-es fordulatra, így hozzátoltam az előtolást is. Menetvágókés ki, menetmetsző menetfúró ciklussal be. A 2:44-es ciklusidőt lenyomtam 1:25-re. Holnap megyek a KTLezőbe a hűtővíz tartályomért aztán had szóljon a rock'n roll :)

https://www.youtube.com/watch?v=m7y2h_mWChU&list=UUpMAIb-NPphTM8ulR3KyLcA

ebalint

B.Zoltán

Miki2

Gratulálok a gépedhez.
Elárulod, melyik programot használod a vezérlésre?

ANTAL GÁBOR

Emlékeim szerint ( mert én tanácsoltam Balázsnak): UCCNC     vel dolgozik   Felhívtam és megerősített : IGEN!
Mielőtt bárki is kérdést tenne fel : Igenis NINCS az UCCNC- nek eszterga felülete de a magyar jól tud hekkelni
 ( bocsánat  átlát a szitán)  és használja az UCCNC-t az esztergához .  
A Z tengely a hosszán  az X a keresztszán  és diaméterben dolgozik a gép .  Szerszámsugár kompenzáció nincs( ? )  de lehet élni nélküle  ( mondom én akinek kettős kereszt szánas a gépe)

ANTAL GÁBOR

Egy további kérdésre is ( előre) válaszolok :  a szerszámpálya kérdése .  Ad 1 nem is nagyon nézem mert kézzel írom a G kódot és azt olvasom , de ha mégis : akkor a megfelelő kis kockára rákattintok és már meg is jelenik az általam faramuci módon definiált síkban .  Ennyi

mma6fim4

Köszönöm. Úgy van ahogy a Gábor írja. UCCNC-t használok. Van két egyforma saját tervezésű, és gyártású szerszámköszörűm, amiken Mach3 van már öt éve. Miután ezt ismerem ragaszkodtam hozzá, hogy az esztergán is ez legyen. Miután kész lett, kiderült, hogy eszterga modul ide vagy oda, menetelni nem lehet vele normálisan, mert egy Index jelet kezel maximum fordulatonként. A Gábor győzött meg hogy fussak neki az UCCNC-nek, és nagyon nem bántam meg.

mma6fim4

Én úgy tudom hogy az idei februári verzióban már van szerszámsugár kompenzáció.
Én is nézősíkot váltok, és egy idő után rááll az ember szeme a vonalakra, és látom a kontúrt.
Ami lehetne benne, az a dinamukus főorsófordulat szabályzása. Egyébként sok teszt van a youtube-on ahol összevetik a Mach3-at az UCCNC-vel, és amiket én megnéztem azokban kivétel nélkül az UC-t tekintették jobbnak.

Miki2

Nem is lenne baj az UCCNC-vel.
Csak hiányzik belőle a szerszám korrekció, és egyáltalán a szerszám beállítás lehetősége.
Ahogy Gábor írta, a sugárkorrekció nélkül lehet élni.

zt2c4wh9

Ez abszolút téves információ, az UCCNC-ben van szerszámátmérő megadási lehetőség és a G41/G42 szerszámsugár korrekciót is ismeri, tudja már jóideje...

Szerszám beállítási lehetőség is van benne. Sőt a legfrissebb verzióba egy egész komplex probe-olós oldal is bekerült.

ANTAL GÁBOR

Tettem is egy kérdőjelet az írásomban. Az a helyzet hogy nem merem leváltani az általam használt ( igencsak régi ) verziót .. Nekem főleg a korrekt menet kell .
 Azt atombiztosan tudja  ( kb 18 hónap telt el az első bejegyzésem óta mire Balázsék elhitték hogy hibás a ( korábbi) verzió . Aztán segítségül hívtam egy két UCCNC-vel  (általam" megfertőzött" kollégát  ( Szabadi Csaba stb ) és  kiderült hogy igazam van, van valami apró hiba , amit sikerült kijavítani

Most minden Ok        de nem merek váltani [#nemtudom][#nemtudom]  mert láttam én a Szersény/ Sinkovits kabarét  ( viszket a hátam stb )