Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

[#t19p102447#]
Ez barbarizmus :) Akkor inkább nem adnám el ...
De tényleg na , így ne , akkor már inkább kell egy egyszerűt csinálni .
Esetleg egy talpszélességet és az osztósík magasságát megmérnéd az E2N en?

jani300

Hirdetem két állóbábot ,nemrég .
Azt elfelejtettem írni hogy a nagyobbikban nem bronz a kopóbetét ,ilyet még nem láttam .
Most hogy rákerestem Svejk képeire az E1N bábján sem látom hogy sárgulna , persze lehet csak a kép életlen .

KoLa

Öntvény a betét! teljesen jó, nekem is ilyen van, szinte jobb mint a bronz.

jani300

Köszönöm ez azért nem mostanában jutott volna eszembe .
EU 215 állóbábnak sejtem ,a 215 talptól mért osztósíkból .

Csuhás

A Te döntésed. De az oszlopból kivágva a szükséges méretet majd alulról két ragasztott csavarral összefogva az oszlopot, a felületeket összedolgozva gyakorlatilag csak alulról nézve látszik hogy nem gyári kivitelű a báb. Persze  akár a csavar süllyesztését le is dugózhatod, vagy egyedi hosszú fejű csavarral is összefoghatod, és akkor a dugót vagy a csavarfejet egybedolgozva a felülettel csak figyelmesen megnézve lehet észrevenni az átalakítást. Szóval nem akkora barbárság ez.

jani300

Eszembe jutott ilyesmi nekem is nem tagadom annyira .
De , általában azok az oszlopok üreges öntvények ,nincsen mit csavarni . A nagyobbak bizonyosan .
Meg hát magát a felhasználást nézve ,nem gyengítenék ilyesmit szívesen .
De ne vedd a szívedre a dolgot .
Van gyártott egész profi bábom is , nem az én munkám .

iadbesaa

Szevasztok! Valaki meg tudná mondani, hogy milyen méretű fogas szíj kell a Hyundai HYD300 miniesztergára? Köszönettel : martoslaci1

iadbesaa

1 collba 19 menetet sem tud vágni. Milyen eszterga ez?

Istvan0728

Keresek!

E2N eszterga Késszán orsójához (TR 12x2) és keresztszán orsójához (TR 14x2 balos) méretezett rajzot.

Nagyon hálás lennék érte, ha valaki tudna ilyet küldeni privátban, vagy forrást mondani, hogy honnan tölthető le.

Köszönöm: R.István

fpd0kbd4

Sziasztok!
Ide teszem föl a kérdésem,bár a "bénavagyokban" életszerűbb lenne. A kérdés: egy nem CNC eszterga menetvágó cserekerekeinek kiváltására alkalmas "egyszerűbb" elektronika létezik-e? Elképzelés: a főorsóra szerelt enkóder jeleit, a szánszekrény hajtására szerelt léptető vagy szervo motor enkóder jeleivel, egy,de inkább több,beállítható áttétellel szinkronizálja. Mindezt PC használata nélkül,reális bekerülési költséggel. Egy Programmable Motion Conroller  ST-PMC1 esetleg rendelkezésre állna.
Köszönök minden építő jellegű hozzászólást. A Facebook szintű (fikázós,alázó) hozzászólók, inkább kíméljék a klaviatúrát!

Csuhás

Gondolom saját gépen szeretnéd a kopott orsót cserélni. Nos a gyakorlatban nem az orsót gyártják újra ( mert pl a kereszt orsó a fogazás miatt körülményes ) hanem csak a menetes részt cserélik méterre vásárolt trapézmenetes orsóra, szoros, hengeres, vagy kúpos illesztéssel amit ragasztással és/vagy kúpos szeggel is biztosítanak.

Istvan0728

Igen, így van! De nem találtam készen orsókat ezekben a méretekben.

Meg még az okoz gondot, hogyha kiszerelem a gépemből az orsókat, akkor hogyan tudom azokat saját magam javítani[#conf][#nemtudom]

ysc3kmx9v

A keresztszán orsót kiszereled a helyéről,a keresztszánt rögzíted,a kéziszánt elforgatod,hogy keresztszán legyen belőle,és már be is olthatod az új orsót a gépeden.

ywathzay

Az én két gépemen ha keresztbe fordítom a kéziszánt, akkor ki lehet emelni a leszorító csavarokat is a helyéről. Merthogy az a szerelési pozíciója. Ennél nem úgy van?

Csuhás

Te ha ilyen manőverre készülsz akkor csak 45 fokig fordítsd el, és számolgass, vagy gyakran mérj.