Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Ami még fontos, hogy az ágyazat is széles van helye a forgácsnak eltünni a süllyesztőbe.
Nekem volt alkalmam egyszer kb 1 órát dolgozni rajta.
Mit mondjak olyan kis polski és mercédesz érzésem volt, hogy közönséges is legyek.

HJózsi

[#vigyor3] Egy ilyet sajnos ámerikából kellene átcsónakáztatni ... új ára ha jól láttam 17k$ körül volt ...

KoLa

Ez egy furcsa elhelyezés,mert le kell hajolni a szabályzáshoz, de ekkor szemmagasságba kerül a fordulatszámmérő!:)
Érdekes a megoldás, és biztos mechanikus, viszont, egy fél fordulatú tekeréssel túl nagy különbséget állít.
Asztali fúrógépeken találkoztam ilyen kúpkerekes izékkel, azokon sokáig kell tekerni az állítót...
Biztos tartósan jól működik ez a váltó, mert akkor nem lenne ilyen híres gép, hisz'ez egy amerikai cucc.
Bár! a Sufnituning képén ez a rész ki van belezve?
Lehet hogy igazad van! de majd Lovas Gyula megmondja, mert Ő már próbálta ezt a szerkezetet,és először a váltót nézzük, mielőtt kapcsolnánk.

ra8nsmk6w

Nem feltétlenül! Akinek ilyen gépe van az eu-ban az nagyon vigyázz rá, de elöbb útobb mindegyik a piacon végzi.
Az ár az ami miatt nem lehet álmodni[#nyes]

svejk

Eh, ez is balkezes hosszelőtolású mint a TOS, repül bal a kezedre a forró forgács vagy az emulzió. :(
No persze kézi előtolással meg ugye nem esztergálunk. :)

jani300

svejk

Jó-jó, később biztos rájöttek, hogy elbacták. :)

Az összes TOS-os ismerősömnek SV18 van, az balos.

jani300

Hát igen ,azt viszont még én ,nem bírtam szerezni :)
[#integet2]

0uuaaky4s

Szia tsab!

Tetszett a hozzászólásod a fórumon. A szögméréshez használt
usb-s mikroszkóp érdekelne. Kérlek írd le az adatait mert szeretnék vásárolni.
Köszönettel: János

ANTAL GÁBOR

Egy spéci projekten dolgozom .( 1000( ezer ! )  bar os vízpumpa geofizikai  laborműszerhez )    A pumpa rozsdamenetes hengerét  hosszan  és egyenesen kell kifúrnom .  Csináltam egy forgó szerszámos  fúróművet    ( Köszönet Miki 2 nek  ( Homovits Miklós ) a részletekért .
Elkészült .  Csináltam egy videót .  De béna vagyok ide felrakni .  Keresek szupportot
  ( Psoft ra gondoltam elsőre )
Gondolom másokat is érdekel.....

jani300

[#eljen] Az biztosan érdekes lesz !
Várom ...

ANTAL GÁBOR

Néhány szóban :
 Az egyik Tos om szegnyerge lett átalakítva, A hüvelyt kivettem így kaptam egy 350mmm hosszú 70 es átmérőjű precízen megmunkált furatot .Abba került bele egy csapágyazott csőtengely . A csőtengely 2 darabból készült mert a fúró kiütéséhez kellett bele a furat és nem akartam küszködni a hosszú furat elkészítésével .
A csőtengely elejébe egy   egy 5/3 as morse hüvelyből készült darabot illesztettem ( ragasztással)  A hüvely  külsejét leesztergáltam hengeresre és beleillesztettem a csőtengely elejébe . A fúrót menesztő részt is meghagytam . de a vége át lett fúrva

A nyerget  a keresztszán elé tettem és azzal összekötöttem ( tolásra és húzásra is ) A keresztszánon kapott helyet a  4 pólusú 750 W os 3f motor . ( a hátsó késtartónak kialakított T nut a rögzítés helye ) . A fúróműre való ráhajtás : lánccal történik   a lassítás ( 60/9 ) = 6.66 . A rendelkezésre álló nyomaték 33 Nm . A szükséges fordulatot egy frekiváltóval állítom be

A nyereg talpánál lévő csavart ( négyszögletes volt a feje ) kicseréltem egy imbuszra , amit alulról szépen finoman tudok állítani. A talp úgy van beállítva hogy az excentert előrebillentve finoman csúszik az öntvényen  Az excentert egy rugó tartja a helyén . A keresztszán kikapcsolóművében a rugót a maximumra feszítettem
Jelenleg 22 es furat a cél de a 3 as morseval képes leszek akár 31 es furatot is csinálni .
Az első tesztek eredményei biztatók  ( semmi anomáliát nem tapasztaltam )

ra8nsmk6w

dz7ssc2ac

Üdv kedves Tagok!

Nagy pontosságú gépekkel vállalok CNC esztergálást, gépalkatrészek, egyéb forgástestek megvalósítását, egyedi és kis szériás gyártást. Átm. 300mm-ig, 400mm hosszméretig. Munkáimra minőségi és méretgaranciát vállalok, általában rövid határidővel! Kecskeméti telephelyen személyes átvétel lehetséges, de természetesen postázok is!

Kérdéseket, műszaki rajzot, ajánlatkérést erre a címre várom: mezes.tamas@citromail.hu , vagy tamaslajosmezes@gmail.com

Köszönöm!

ecp4rs0md

Hoztak nekem egy olyan munkát,hogy 125 külső átmérő ebbe kellene 90-es átmérőt esztergálni 318mm hosszan (fenék 10mm) az anyaga 42CrMo4, milyen esztergakés van ami nem hajlik ki és nem rezeg be ilyen hosszban, vagy milyen megoldásokat alkalmaztok ilyen esetekre. Pillanatnyilag nem vállaltam be tovább adtam egy MVE-s kollegának de ha visszatérő lesz akkor szeretném megcsinálni az E400-as esztergámmal tudom,hogy a gyári báb kicsi de az nem gond, a késtartom YES20-as tudok bele csinálni betétet ami nagyobb kést fogad, de ezeken felül van valami amit bevethetek?