Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Esetleg egy MVE a két kisgép mellé ?
Evvel már úgysem férsz be :)

svejk

Figyeld pár nap múlva az Adok-veszeket és megtudod. :)

svejk

Nem hiszed el, de ma vettünk egy EU630 2000-est is. :)

Ha van hozzá alkatrészed érdekel.
Az előtéttengelyen levő egyik fogaskerék már cseréve volt de bili anyagból csinálták, megkopott.

jani300

Késszán , cserebetétes késtartó , 400 as tokmány most hirtelen nem is tudom megvan e még .
Bábokat szerintem már eladtam .
Ennél is nagyobb állóbábom van egy .
Nem kéne írogatnom mert én is érzem hogy rossz passzban vagyok .
De gratulálok a gépekhez !

svejk

"cserebetétes késtartó"

Erről majd később beszéljünk... pár betét még jöhetne mert csak három darabot láttam mellette.

svejk

Talán nem orroltok meg rám, de pár kérdésre itt válaszolnék az E'N esztrga kapcsán amit meghirdettem.

Máskor, másnak is jók lehetnek a válaszok.

A gépkönyv Psoft jóvoltából innen letölthető.

k: - Az lenne a kérdésem az esztergával kapcsolatban, hogy mekkora a tömege?
Esetleg szét lehet-e szedni, hogy pár markos legény pár méterrel odébb rakja?

v: - Az súlya a gépkönyv szerint a tartozékokkal együtt 590    kg
A gép ágyazata a talpszekrényről lecsavarozható.
Az orsószekrény is viszonylag könnyen leszerelhető és        gondolom a motor és váltó is kivehető.

PSoft

A váltót, motort, inkább hagyjátok a helyén.

Qrva macerás az esetlen formájú váltó ki/be bújtatása a géptestbe, a kicsit szűkre szabott ablakon át.
A motor ugyan betétes körmökkel/dugókkal kapcsolódik a váltóhoz, de a váltó nincs a géptestben külön rögzítve.
A motor illesztő peremére kapcsolódik csavarokkal. Összecsavarozva is egy önálló egység a testben.
Motor kint, váltó bent, együtt nem vehető le/ki a testből.

svejk

Köszönjük az infót! [#worship]

Vetesi75

Ha jól tudom van lógóban egy főorsó alatti ferdefogazású  kisfogaskerekem, majd fotózom - mérem, amennyiben érdekel.

svejk

Köszönöm, jelezni fogom ha megtudom pontosan melyik a ludas, de úgy rémlik egyenesfogazásút említettek.

PSoft

Én semmit nem szednék le róla a szállításhoz.
Mint ahogy nem szedtem le az enyémről sem, se ide, se el.
Idefele könnyebb volt, KCR letette a hátsó kapunál, én meg úgy harminc méteren, begörgőztem a helyére.
Mikor ment, kigörgőztem,és ácsoltam egy "hirtelenbakot" a csigasornak.
Felemeltem, futóval alátoltak, rátettem, rögzítettük, aztán...vitte is az új tulaj.
600 kg nem olyan nagy súly.

No persze, ha a leendő vevőd "nagygenerállal" akar nyitni, akkor már a szállítás előtt célszerű a könnyebb mozgathatóság miatt bontani.

Vetesi75

Bocsi! Visszaolvastam és most látom, hogy Te az EU-hoz keresed.

jani300

Hirtelen bak :)
Nekem vasból van ...
3 darabra szedhető - , kis orosz szerszámmarót már emelt .
A többi nagyjából stimmel .
Arra figyelni kell ki segít , mert van aki inkább ne  :)

Szalai György

"3 darabra szedhető"
Muti meg.
Lécci.

jani300

Hirtelenbak az is , elvan pakolva most éppen , de előszedem akkor a napokban majd .
Két láb , és a felső összekötő .
A felsőrész egy kész gépsor darab .
Kis terpesztésű kitámasztása van az egyik lábnak , a másik lábhoz kellene még , behajtható vagy csavarozható , támasztás , a könnyű szállíthatóság miatt .
Utánfutóra könnyen pakolható , láncos emelő van hozzá .
Ami legjobban tetszett egy kőgolyó visszaemelése volt kötéllel kötve kerítésoszlopra . A kőművesek nem bírták erőből megoldani ,a daru pedig már akkor is drága volt .