Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Még a végén igaza lesz az egyik barátomnak!
Szerinte: ezek az ifjú mérnökök akik a számítógép előtt ülnek, ahelyett hogy leballagnának a műhelybe és elbeszélgetnének a szakikkal, erről arról, hogy hogyan egyszerűbb a gyártás, csak rajzolnak valamit! és kész! aztán az anyavállalat ezt kéri! punk-tum.

zozo

Ja, aztán a végén kiderül, hogy sírváza lesz belőle [#nyes]

KoLa

Erről van szó pontosan, telibetaláltad![#eljen]

KoLa

yy2yggmv7

Üdvözlet!

Keresek egy esztergályost, aki át tudna alakítani egy asztali fúrógép tokmány kúpját, B16-ra. Jelenleg nem tudom milyen kúp van rajta, mert egyrészről össze van barmolva, másrészt nem értek annyira hozzá.Az biztos, hogy kiadja a B16-os méretet.

49db863y8

Szia!
Ha postázod megoldom Neked.
Üdv:László

7cim5mm0

Biztos vagy ebben? :)

yy2yggmv7

Kedves László!

Nagyon köszönöm az ajánlatot,de már jelentkezett előtted egy esztergályos.
Igaz nagyon elfoglalt és ha mégsem tud rám időt szakítani feltétlenül keresni foglak.
Van egy kérdésem, ha arra kerülne a sor, én nem lakom olyan messze,( Budapesten)személyesen is megoldható lenne a dolog valamelyik hétvégén?
Azért azt meg szeretném tudni, hogy maga a munkadíj mennyi lenne?

Üdvözlet: Misi

KoLa

Nem lehetek benne biztos, mert lehet hogy itt az esetünkben erre a tizes rádiuszra van leginkább szükség köszörült minőségben a furat végén, de az is lehet hogy ez esztergált minőségben marad majd, és csak a hőkezelés miatt van rá szükség.
A köszörűkorong sarka nagyon tud kopni, kell neki a kifutás! más esetekben a sarkok, alá vannak szúrva.
Erre gondoltam.

7cim5mm0

Erre gondoltam.
A rádiusz attól ott van, csak alászúrva.
Aki gyakorlatlan, azt gondolhatja a korábbi kijelentés alapján, hogy minden sarok éles, lekerekítés nélküli, ha köszörülés jön utána, valójában pedig pont ellenkezőleg.
Nem kötekedés, csak pontosítás...

SK

Sziasztok,
19mm-es tengelyre illesztett aluminum tárcsát szeretnék méretre igazittatni BP.XVII.kerület környékén. Aki tud ebben segiteni, kérem jelezze.
Köszönöm

svejk

Úgy felbosszantott ez a mostani MN80 láz, hogy munkából hazafelé jövet vettem gyorsan egy faca kis E1N gépet... csakazértis. :)

PSoft

Én meg, három sóskiflit vettem hazafele jövet.[#nyes]
Nem tehetek róla, imádom a sóskiflit.[#finom]

jani300

És a lényeg ? Mibe fájt ?
400 É BÁRKI TUD VENNI AZ NEM NAGY KUNSZT :)

jani300

én meg eladok mindent :)