Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

korbendallas

Az a probléma, hogy kb. 30cm vel magasabban van a műhely az udvarnál, ráadásul tető alatt van a bejárat. A 1,5 tonnás marógéppel is vért izzadtunk mert a daru nem tudta betenni a tető alá, de akkor legalább volt béka meg építettem emelvényt, hogy egy szintbe legyen a bejárattal. Igazából én is jobban örülnék, ha csak a leendő helyén lenne szétszedve. Meglátjuk...

svejk

30 cm az semmi, a fuvarosom két mezei spaniferrel felhúzta 20 perc alatt a 60 cm-es futóra.

mma6fim4

Elkészült a masinám :)
Saját tervezés, és gyártás. A szabványos elemeken, hőkezelésen, felületkezelésen stb. kívül minden saját gyártásban készült (acélszerkezet, forgácsolás, elektronika szerelése stb...)
Hegesztett vázszerkezet, és főorsóház. Minden hegesztett eleme normalizálva lett. Szándékosan nagy keresztmetszeteket használtam, hogy nehéz legyen a géptest, a rezgés minimálisra csökkentése érdekében. Összsúly: 210kg (csak a gép, állvány nélkül)
3,8kW-os főorsó, Z 1kW, X 0,75kW. Mindegyik szervo. (Igen kínai! De nem a 10 dolláros)
Jelenleg 2500/min max főorsó fordulat, de a főorsótengelyt tokmánnyal együtt kiegyensúlyoztattam, így ha szükséges az áttétellel tudom még hajtani felfelé
4db P4-es futáspontosságú radiax főorsócsapágy, 20mm-es lineáris vezetékek, 16mm-es golyósorsók
Gyorsjárat: Z 12,5m/min, X 15m/min
Tokmány: 125mm
Mozgási tartományok: Z:280mm X:145mm (vagyis átmérőben 290mm)
Felületkezelések: A géptest, és a főelemek homokszórva, cink-nikkelezve, majd festve. A burkolatok anyaga inox.

https://www.youtube.com/watch?v=KpCtffqXwx4

KÖSZÖNET AZ ÖNZETLEN SEGÍTSÉGÉRT ANTAL GÁBORNAK, ÉS SVEJKNEK!!

gaben

Grat a gépedhez Balázs,

illetve ehhez is. ;)

mma6fim4

Köszi! Én is a tiedhez. Te is a nemnormális vagy látom, aki úgy szereti ha lassan halad de precízen :)

B.Zoltán

Gratulálok![#eljen]

gaben

Köszönöm.
És igen, ahogy tetszik mondani. [#nyes]

svejk

Faca!
De én esetleg csak annyit segítettem, hogy ha kérdeztél elmondtam azt amit itt a fórumon olvastam tízen pár év alatt.

Egy kis megmunkálásos videó azért dobna a topic  látogatottságán. :)

mma6fim4

mma6fim4

Most írom a programot. Hamarosan felteszem ha ontja a portékát a masina. :)

szabad paraszt

Gratulálok! [#taps]
alig várom, hogy müködés közben is láthassam :)

ywathzay

Mutatós masina! Gratula. Mit fog ontani magából?

mma6fim4

Köszi mindenkinek. Ezeknek a középrészeit, és gyűrűit gyártom majd vele. Lényegében csak ez lesz a feladata.

http://www.hunorarchery.com/

mma6fim4

Ja és pár okosságot kap majd még. Egy négy férőhelyes szerszámváltót, egy levegős tokmányt, és egy száladagolót. Majd ha idegileg kihevertem a többi CNC gépet amikbe benne vagyok :)
Ez a duplaorsós marógép a következő amivel az életemet szomorítom az ipari forradalomnak köszönhetően. :)

dz7ssc2ac

Szia,

Nagyon mutatós és érdekes a géped, sok sikert hozzá! Ha a késöbbi projekjeidhez esetleg cnc esztergályosra van szükséged, megtaláltad! :)