Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

cxeay235a

Onnan szerzem be én is (illetve ott gyártják, de inkább EU-n belülről rendelek), de van néhány dolog ami egyszerűen nincs, és arról nem is beszélve, hogy a nem cserélhető obis fényképezők objektíve esztergálás nélkül nem adaptálható. A régi FD bajonett átalakítása EF-re sem megy eszterga nélkül a szigetelőszalagos megoldás kivételével :) Azon túl a nagyobb (gyutávban és átmérőben is) obikra is gondolok. Nem sorozatban, hanem egyedi darabok (max 3-4 egyforma) Ami a cnc átalakítást illeti, az csak a régi vágyam teljesítése :D illetve a menetvágás egyszerűbbé tétele, mert a szemem már nem a régi...

D.Laci

Én egy kicsit nagyobb 3fázisú motort tennék rá, frekvenciaváltóval.

TROMF22

+1 pont [#eljen]

cxeay235a

Közben szerelem össze (meg néha szét) a gépet és ismerkedem a nagy titkos kínai kenőanyagokkal! Annyira titkosították, hogy inkább bele sem rakták (nehogy valaki elemezve megfejtse a titkot) vagy az is lehet, hogy láthatatlanná tették, mert én nem láttam benne! Az elsőre tippelnék mert a tokmány teljesen száraz volt belül. Ez volt az egyedüli amit szét szedtem, mert kissé szorosan járt (ez a meg sem mozdult erőszak nélkül finomított változata). Már működik szépen. Viszont a főorsó alatti bordáskerék (műanyag) kottyanása olyan 25-30 fok. Kikopott a lelkem. Lehet ezekhez kapni fémet vagy csináltatni kell? Ha csináltatni, akkor van itt valaki aki csinálna nekem?

D.Laci

IdézNe hagyd, hogy mások véleménye befolyásoljon! Azért a gombaszedő véleményét hallgasd meg...

:)

cxeay235a

Nem értem mire gondolsz...

svejk

cxeay235a

Örülök, hogy örülsz :) Ennek ellenére én még mindig nem értem, hogy mi az öröm tárgya :D (azon túl, hogy én)
Olvasom sorra, időrendben, figyelve a válaszokat, hogy mi mire válasz és nem jövök rá, hogy mit vétettem! A reakciódból sejtem, hogy te tudod, hogy mire gondolt a DLaci, esetleg beavathatnál, mert nem vagyok gondolatolvasó!

D.Laci

Ne gondold túl. Csak egy vicc.
Bár... minden viccnek a fele igaz :)

svejk

Ráadásul most látom, szerintem el is írtad.
Gondolom gombaszakértő akart lenni...
Vagy én sem értem?

TROMF22

Azt hiszen kérjünk közösen egy törlést a #43492-től.
(Beleértve ezt is)[#wave]

D.Laci

h45wyjwrn

Sziasztok. Ezt a gépet ismeri valaki eszterga maró kombó ? Mi lehet a tipusa?

jani300

Volt ez már itt régebben linkelve .
Persze a típusát nem tudom ,csak megmaradt a főorsón átmenő marófej oszlop .
Nem lehet ez rossz , kis gépnek.

Pali79

Szaisztok!

Tudna valaki segíteni egy barátomnak okuma osp 5000L vezérlő programozásában?