Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

A kínai késkészítő mesterek. :)

s7manbs8

A kis késecskéim:

D.Laci

Ez öntvényhez való kés.
Esztergakések és színjelölések.

És nyers kés ezeket még élezni kel.

s7manbs8

49db863y8

Szia Béla!
Ha van hely a késtartóban tegyél a kés felé is "alátét "lemezt.A sok csavarnyom rontja a kés lefogását. No meg csúnya is .
Üdv:László

s7manbs8

Kösz azt még az előző gazdája csinálta rájuk. :)

49db863y8

Én azt gondolta ,sőt biztos voltam benne.

jani300

Ha van hely bőven , pici furatkezdeményeket is lehet tenni az alátétlemezbe . Nem tekergeti meghúzáskor a kést a szorítócsavar .
Azért nálam sincsen még alátétlemez sem , de legalább tudom hogyan kellene :)

49db863y8

Na látod ,ez már eredmény .A megvalósitás már csak idő kérdése.

4g68ngash

Sziasztok!

Megláttam ezt a kis kiegészítőt ebben a videóban a mérőóra elején. Hol lehet ilyet venni? Mi ennek a tisztességes neve?

Üdv.

svejk

Szerintem egy mezei szögtapintós minden ilyen feladatra szárazabb  tisztább érzés.

4g68ngash

KoLa

Ezt már én is láttam, és tetszett! a méreteiben sok lehetőség van a felhasználásra!
A listámon van hogy készítek egy ilyet...
Nem láttam még ilyen hosszú tapintókaros, szögtapintós mérőórát!ez nagyon jó!sok lehetőséget rejt.

Azt vettem észre hogy az amcsi'mérnökök sokkal kézreállóbb eszközöket készítenek!
Mint itt európában szokás, csak egy példa : a hűtővíz elvezetése az esztergagépen a keresztszánon, szinte minden gépükön az öntvényen meg van oldva hogy ne a lábadra csepegjen a hűtővíz hanem vissza van vezetve a gépre, nézzük csak meg az összes európai gépet!
Vitaindító![#nyes]

ywathzay

TOS SV 18RA, a víz visszavezetés megoldott az ágyra, onnan a forgácstálcába. Te most a magyar gépekről nyilatkoztál európa nevében...[#nyes]

4g68ngash

IdézA listámon van hogy készítek egy ilyet...
Megnéztem a cnctáras mappádat, de szerintem nem erre gondoltál. Hol van ez a lista?