Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svager

Most,hogy a KoLa felvetette utánanéztem egy kicsit és nem egyedüli ez a karos elrendezés.
 A forgács és a nyithatóság valóban problémát okozhat,de akarok támasztó pontjai szerintem nem.

svejk

No azok azért kicsit mások, ott hidraulikusan állandó a szorítóerő.

svager

[#nemtudom][#nemtudom]

svejk

Ne hasonlítsd össze a marást az esztergálással.
No meg a kivétel mindig erősíti a szabályt. :)

Nem mondta senki, hogy használhatatlan a tiéd, csak van előnyösebb konstrukció.

svager

Tudom, tudom de ezt nem tudtam kihagyni.[#integet2]

KoLa

A tieden túl nagy a teherkar, az erőkarhoz képest, a forgácsoló erők szempontjából a csapágyak rossz helyen támasztanak, hobbi' álóbábnál,szerintem a legstabilabb a sugárirányú csavaros megoldás,ezek a karok hajladoznak mert bilianyagból vannak.
Van nekem is ilyen egy-két alkalomra készült nagyobbméretű állóbábom, 3db bronzbetétes csavarral kell ráálni a külsőre.
Még csak egyszer használtam :)

svager

Köszönöm!
Nem napi használatra készült,de néha nagyon jól jöhet,és ezzel az  esztergával amúgy sem lehet rabolni az anyagot.
Majd meglátom mennyire bírja a strapát.[#smile]
A bronz betétesnél nem kopik gyorsan a bronz?

Csuhás

IdézA bronz betétesnél nem kopik gyorsan a bronz?
Nem, nálam öregebb gép gyári állóbábjában még alig kopott eredeti betétek vannak. Szóval ha intenzíven sorozatmelóra használod, akkor is kibír jó pár évet. ( egyébként is kenni kell )

KoLa

KoLa

Vannak akik a bronzos álóbábot a menetre teszik!
négyélű ujjmaróval furnak, majd úgy elhajítják forgácsostul,hogy fáj a szívem érte.
Valami fegyverműszerész az ipse, puskacsövet csinál,a kezével tompítja a remegést az állóbáb mellett a hengeres felületen...
Nagyon komoly szaki!18 percnél látszik hogy egy pisztollyal az oldalán felfegyverkezve pancserkodik!
1 880 533 megtekintés! nem értem!

ANTAL GÁBOR

Jeleztem hogy csinálok képet az én linettámról.  Nos elkészült , de mivel a gépem háta mögött tárolom, (és elég nehéz ) ezért nem tudom a részleteket jól megmutatni . De ketté vehető , 3 csapágyas támasztású és 400mm fér bele.  Megnéztem a dobmalom csöve amit fel kellett fúrnom 324 es volt . A legtöbb része plazmavágással készült

s7manbs8

Ez magyarul mit jelent ?

"threading with timing"

zozo

A timing-ot használják a "működés összehangolására" is, lehet arra utal, hogy a menettel összekapcsolja/összehangolja/összeilleszti az egységeket.

dz7ssc2ac

Üdv kedves Tagok!

Boldog új évet kívánok!

Nagy pontosságú gépekkel az idén is vállalok CNC esztergálást, gépalkatrészek, egyéb forgástestek megvalósítását, egyedi és kis szériás gyártást. Átm. 300mm-ig, 400mm hosszméretig. Munkáimra minőségi és méretgaranciát vállalok, általában rövid határidővel! Kecskeméti telephelyen személyes átvétel lehetséges, de természetesen postázok is!

Kérdéseket, műszaki rajzot, ajánlatkérést erre a címre várom: mezes.tamas@citromail.hu , vagy tamaslajosmezes@gmail.com

Köszönöm!