Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Megint a hiányos ismereteim. . .
Köszönöm.

GG

Úgy látszik, minha vízszintes síkon a menetvágó pozícióban (előremenetnél) felütközne, hátramenetben pedig 180 fokban szabadon kifordulna a munkadarab hatására. Ismételt vágáskor ezt kell kézzel pozícióba állítani. Ötletes szerkezet. Érdekes lenne, hogy milyen megoldást alkalmazott a szerző.

Varga László

Igazából 180 fokig átfordul a kés nem kellene csak90 fok ,de gondoltam a balos menetvágásra is .abban az esetben áthelyezem a kést a másik oldalra és arról billen visszaforgatáskor.
Ezzel a megoldással a vágósebességet könnyebb tartani

6rk75uezn

Most meg tudtam nézni,tényleg érdekes ez a kés.
Mekkora fogást veszel?
0,05-ös a kereszt nóniuszod?

Varga László

0,04 egy osztás ---0,2 tized millimétert vettem.
a kés átmérő 10 mm

sufnituning

Azt nem tudtad volna megcsinálni, hogy ne kelljen kézzel visszafordítani a kést? Így mindig nyulkálni kell közben.[#kacsint]

g89ketty

Igen, nem ártana egy kis súly a késszár végére. Remélem van itt egy horgász, aki szakszerüen kisegít bennünket.[#nevetes1]

Varga László

Igen! az lesz rajta, ami segíti a vissza billenést .
Csak hát az idő meg-meg a hamarkodás!

Varga László

Valószínű hogy tekerő rugó lesz rajta.

KoLa

Csapágyazva van a késszár?

Varga László

Húzó rugó lett! Ugyan az a kés a másik funkciójával bal menet vágás.

KoLa

Már látom hogy a külső menetet meg gyalukéstrtóval vágod!:)

KoLa

Na itt már látszik a csapágyazás!jó az ötlet!

Varga László

A külső menetkés így néz ki.
Az ötlet nem az enyém. Egy kedves fórumtárs vett rá hogy nem-e készítenék visszabillenős menetkést .
A furatkés meg egy másik kedves fórumtársé aki szintén megkért, (nem agyalnák ki egy belső visszabillenőst?)

KoLa