Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Lehet, hogy a tekerő rugó nem lesz jó, mert az mindig tekerné, akkor is, ha nem kell, viszont régen a kötőgépeken volt egy jó irányváltós megoldás egy húzórugóval egy billenő szerkezet, egyszer egyik irányba húz, amikor átbillen, a másik irányba, ez jó is lenne ide, csak egy fix rúd kéne hozzá, aminek a hossza állítható.(mondjuk a szegnyereghez rögzítve).

Aztán lehet, hogy csak túlkomplikálom az egészet.[#nemtudom]

Amúgy a Csuhás "Doktor Úr" is csinált egy külső vágót, nekem az is tetszik.[#kacsint]

Vetesi75

710-ről valószínűleg tudok, digitalizálni kellene.

6rk75uezn

Köszi.
Az az 0,1mm fogásmélység.

Varga László

Ez a húzó rugó nagyon gyenge --de nem is kell azt nagyon húzni, mert csapágyazva van.
A balos illetve a jobbos menetvágásnál egyszerű az átállás átakasztom és kész

Istvan0728

Elmagyaráznád hogyan működik, mitől billen ki?[#worship]

Varga László

Beszélni azt nagyon tudok ---írni két ujjal pötyögök .
Ódákat így nehezen hozok össze -
Irigylem akik úgy írnak ,hogy nem nézik a billentyűzetet.
No akkor --a forgácsoló erő pozícióban tartja ,ha nem veszed ki fogásból egy fix kést ,az ledarálja a menetet a holtjátékok miatt.
a holtjátékok: vezérorsó és a lakatanya között
               fogaskerekek holtjátéka(nortonszekrénybe van egy pár)
Balos menetnél  még közbe tevődik egy forgásirány váltó kerék
Ezek a holtjátékok összességéből adódóan nem marad a kés a vágott menet árokban visszaforgatáskor .
Ez a kés viszont  el tud forogni ,felballag a menet csúcsra vagy a mellette lévő menetárokba (ez menetemelkedés és a gép holtjátékok függvénye ).

Istvan0728

Köszönöm![#fejvakaras]

Varga László

Szétszedve hátha segít megérteni.
Annyira egyszerű!

Istvan0728

A késbefogó tengelyen a horony ugye nem megy teljesen körbe, hanem csak 180 fokos? (a képen nem látszik jól)

Ha így van akkor kezdem kapisgálni.[#worship][#vigyor3]

s7manbs8

Akkor az árok vezeti visszafele ?

sufnituning

Miért ne menne körbe a horony?[#kacsint]

Csuhás

Talán lehetne egyszerűbb kivitel is: Magam nem gyengítettem volna a tengelyt egy körülményes bemarással, hanem csak egy stiftet ütöttem volna bele ütközőnek.

happisusu

Ha a horony 360 fokos lenne akkor mi tartaná meg a kést a " vágási pozicióban"
Vágás elött a rugó a horonyvéghez feszíti a kést, így pozicionál.

sufnituning

Mondjuk egy csap.
Amúgy sokkal nehezebb  kivitelezni egy 180 fokos horonyt, mint berakni egy csapot.[#kacsint]

Varga László

igazad van csak nekem ez a megoldás volt az egyszerűbb.
Egyébként nem tudsz akkora fogást venni hogy az bebamástól gyenge lenne (34CONIMO6--készár anyaga).
Ebben az esetben egy ütköző csavar kell a két funkcióhoz (bal menetvágás,jobb menet vágás)