Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

xbwtgv9j

xbwtgv9j

Csuhás

Kérlek a kedvünkért így mutasd:

xbwtgv9j

Bocs nem tudom hogy kell

PSoft

Az üzenet író ablakban a többi között, megtalálod a Youtube link beszúrása gombot is.
[#t234p54#]

xbwtgv9j

Köszönöm. Sikerült

Csuhás

ywathzay

Hogy legyen egy kis esztergálás is. Rendszeresen visszatérő probléma a késválasztás esztergáláshoz. "Filléres" kés, megfelelően köszörülve kiváló alternatíva a hulladék minőségű kínai váltólapkások mellé(helyett). Akár kisesztergára is.
A forgácstörő gyémánton van köszörülve, nem szürke kövön.  

HJózsi

[#eljen] úgy bizony! Egy ügyfelem 250 x 750-es ( kb 135 kg ) esztergán hasonlóan köszörült forrasztott lapkás késsel próbálta, hogy mit lehet elérni fogásmálységben acélban, a 4 mm is ment! ...

s7manbs8

Ilyne kést hol adnak, kis esztergára  vag hogy lehet készíteni ?

HJózsi

Pl. van készletben ITT nálam is van épp raktáron 10-es, 12-es, 14-es, 16-os méretben. A honlapomon még nincs kint, de rövidesen kint lesz, addig emailben tudok részleteket mondani ... Amúgy lehet, hogy a közeli piacon is kapsz...

s7manbs8

Azt nem tudom mi is volt eddig hazsnálva, iylen kis kések voltak pár darab, amin hasonló valami betétek voltak, de az mind letört szinte azonnal ... lehet az eredeti kínai volt piros színű a késtartója , azt hiszem  8x8 méretű.

KoLa

Először meg kell tanulni kést köszörülni,pl-ul rapidon!
Utána, a berögződött mozdulatokat észben tartva,és követ váltva(szürke vag zöld)meg kell tanulni ugyanezt úgy hogy nem hűtheted!stb stb stb

jani300

A régi keményfém lapkás kések készre köszörültnek látszanak ,de úgy egy esztergályos sem használja .
Szerintem még a szakirodalom sem azt mutatja ahogyan a használatban kialakult .
Nekem szerencsém volt ellestem a méhben guberáltakról a módit , nagy fúróknál is .
Tehát ha rendelsz egy forrasztott lapkás kést ,az még véletlenül sem olyan mint pl az utolsó videón lévő .
Kezdőnek , gyorsacél kés (pláne kisgépen) ez azért egy alapszabály lenne .
A gyorsacél kisebb élszögeket is elbír , egyszerű szóhasználattal élesebb .
Sokszor írtak már itt hasonlókat .
Szoktam pici gyorsacél darabot is hozzáhegeszteni ,használt forrasztott lapkás szárhoz ,is .
De nem melegedhet túl a gyorsacél sem ott is trükközni kell .
Na ... A cserelapkás kés nem mindenható ,hiába az a drágább .

HJózsi

köhm ... őőő... izé... ha törik a szerszám tudod ki a hunyó ... [#kacsint]