Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

kart emg

Szia!

A gépkönyv Hurt LF1R ls LFV1-ről szól. Ha érdekel email címre elküldöm a doksit.

Üdv.

KoLa

Igen érdekel, az adatlapomon megtalálod az email címem.
Köszi!

svager

Elkészült az állóbáb és egyelőre úgy tűnik bevált.

Volt némi gyerekbetegsége, mivel a kis méretű csapágyak nem bírták a terhelést,nagyobbra cseréltem és most már úgy tűnik jó lesz.

A mérete is pont megfelelő,150mm ig nyitható.[#nyes]

ANTAL GÁBOR

No holnap lefényképezem az én ( ugyancsak gyártott ) állóbábomat
 Az EE 630 hoz csináltam egy 273 as cső fúrására ( egy spéci dobmalom készült a vastagfalú csőből , ahol szabvány szerint kötött volt a belső átmérő  .  DE nem cicóztam  ( Nagyobb is belefér  )

s7manbs8

Ez milyen anyagból van ? Olyan furcsa a színe.

svager

PLA [#nevetes1]
A két váz 12mm hidegen hengerelt lemez,a karok pedig 15mm melegen hengerelt lemezből vannak.

PSoft

Milyen meggondolásból lett ollós, vagy blende rendszerű a megfogatás?

svager

Szerintem így kompaktabb a szerkezet, kisebb csavarok kellenek,mint a hagyományos elrendezésnél.
A merevséggel nincs gond a két felet miután beállítottam a csavarokkal összehúzom, így kellő szilárdságú a karok tartása, és akár mángorolni is lehet vele.[#vigyor5]

Egyetlen hátránya,hogy nem nyitható,de lehet majd készítek egy olyat is.

PSoft

Előbb utóbb, hiányozni fog a nyithatóság előnye.:)

s7manbs8

A részeit hogy vágtad ki, milyen technológiával ?

svager

2018 végén szerinted?[#hawaii]

KoLa

Szépen néz ki! de nem véletlenül, nem gyártanak ilyen állóbábot.

svager

Egy most már van![#buck]
Viccet félretéve, miért nem jó?

ysc3kmx9v

Biztosan használható,de az optimális,merev támasztáshoz ez a tervezet nem a legszerencsésebb választás,és még a nyithatóság is probléma. Nem ez a jó út.

ysc3kmx9v

Amikor a kés az anyagba hatol, az anyagot felfelé kényszeríti,és pont annak a megtámasztása felülről gyenge.