Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Mekkora átmérőre karod a metszőt ráhajtani?
Mivel kened a metszőt, meg az anyagot? (nekem az olaj vált be a metszőhöz)
Az más kérdés, hogy én nem a metszőt erőltetném, mikor ott az eszterga. [#nevetes1]

Ekkora külső átmérőre még egy pancser is kényelmesen rávágja.

KoLa

Szóra sem érdemes az eszmefuttatásod!

Az olaj nem jó!
Amikor egy menetmetszős munkánál a metsző kezdi megrágni a menetet, menetvágó sray használata közben, akkor ha előveszed a faggyút, akkor még sokáig tökéletes menetet vág.
Nekem olyan felolvasztott cuccaim vannak(amikor folyik, kicsi olajat kell bele tölteni) amit még éppen lehet ecsetelni, és menti a metszőt!
 18x1.5 mnenetet könnyedén ki lehet vágni késsel is  az esztergán.
A pancser az, aki így beszél egy hobbi fórumon.

000000000

Hogy te mit barkácsolsz össze, az a te dolgod.
Például, szálautomatákon SEM a te nagymama receptje alapján kotyvasztott "kenyőcseiddel" ecsetelgetnek.
Ahol valódi termelő munka folyik, ott nem a különböző titkos kotyvalékoké a terep.

6rk75uezn

17,8.
Az az 2 tizedet van alatta.
Ez csak egy vélemény de szerintem meg az a pancser aki késeli a 18x1,5-ös menetet miközben a polcon van a metszője. [#pardon1]
Vágóspray-t használok de kipróbáltam olajal is.

6rk75uezn

Szerintem odafelé,de látod ezt nem néztem.
Holnap megnézem és irok.
Fotót is teszek fel,lesz rajta valami ami nem megszokott.
Ismerősswl beszéltem és ő is járt már igy 12-es metsző esetén,neki a metsző volt rossz.(én is arra vetek hogy kuka)

6rk75uezn

Értem,erre én is gondoltam de pont az a méretű kézi metszőtartóm nem találltam.
Csinálok egyet és kipróbálom de szerintem ugyan az lesz az eredmény.
A csavar félrenyomásra is gondoltam de nem,abszolult nem nyomja félre a metszőt.

000000000

Igen.
Csak van egy kis bökkenő.

Régebben menetekről volt szó. Konkrétan, trapézmenetről.
Egy szakmainak tűnő vitában te érv helyett azt hoztad fel, hogy neked 30 éve van esztergád.
Erre aztán kiderült, se menetet nem tudsz vágni és nem késelni!
Se leszúrni nem tudsz.
Ezek után nekem nagyon fajsúlytalannak tűnik a te véleményed.

Az egyszeri "sofőr" jut az eszembe, aki kizárólag napos időben "tud" vezetni, de nem tud se kanyarodni, se tolatni.
Az esztergálás jóval több annál, mint feloldalazni egy darab "vasat". Aztán örülni neki, hogy már nem rozsdás. Méretről meg szó sincsen.
Az esztergályos RUTINBÓL és nem késel, hanem VÁG menetet.

Hogy egy hobbista nem tud mentet vágni, azzal semmi baj. Majd belejön. Vagy, előveszi a metszőt. Már, ha éppen van kéznél a megfelelő névleges méretre és menetemelkedésre.
De te profinak adtad elő magadat. És bizony, itt a nagy különbség!

Ahhoz képest, hogy úgy állítottad be, hogy neked már eszterga volt a járókád, elég gyengén muzsikálsz.
Szerintem, gyakorold egy kicsit a szerénységet.
Mert az se megy, mint ahogy nem megy a MENETVÁGÁS és nem késelés, mert azt egy más "műfaj" és nem megy a leszúrás sem, pedig ezek a műveletek egy ESZTERGÁLYOSNAK rutin műveletek.

6rk75uezn

Ime a kép.

D.Laci

A kész menetre kézzel rátekerve a metszőt passzos vagy löttygőgős?
Táblázat szerint mennyinek kel lennie az átmérőnek?

6rk75uezn

Na ide figyelj te kedves profi mindent tudó fórumtárs!
Bár én is azt vallom hogy szóra sem érdemes az eszmefuttatásod és a magas lóról való flegma lenézésed,ellentétben vehetnél példát pár fórumtárstól aki segitő szándékkal irnak ide!!!(nem mindegy!!)

Mi a francról beszélsz ember?hogy én nem tudok leszúrni,egy rossz gépen te mint profi sem tudnál leszúrni!! [#nyes] érted rossz GÉPEN.
Csak megsúgom mióta van egy normális gépem azóta gyönyörűen szurkálok le akár 100-as anyagokat előtolåssal,akkor meg miről beszélsz??
A másik,ki mondott ilyet hogy 30 éve van gépem?Te valamit nagyon keversz (legfőképp a rosszt)

Nekem (IS) fajsúlytalannak tünik amit irsz ezért kérlek ne foglalkozz velem,én sem teszem!

Azt se tudom hogy azt honnan veszed hogy nem tudok menetet vágni,a nagy profizmusod elvakit és máris lenézően beállitod hogy nem tudok egy ilyen menetet vágni,szóval neked meg a profizmust kellene gyakorolnod,sőtt nem is hanem AZ EMBERSÉGET.

Mint mondtam szakadj le rólam,nem vagyok kiváncsi rád.
[#ejnye1]

000000000

Szerintem a butaságaid önmagukért beszélnek.

No de szerintem ezt már privátban kitárgyaltuk.

6rk75uezn

Semmit nem tárgyaltunk ki privátban!csupán arra kértelek hogy felejcs el.
Köszönöm.

000000000

Én meg reagáltam rá.

sufnituning

Először arra gondoltam, hogy balmenetes a metsző, elég sokkal találkoztam, amelyre még csak utalás sem volt hogy nem jobbos. Én azokkal szoktam leszedni a menetet szépen, ha nem figyelek.[#nyes]

fn47xk7ei