Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Az üzenet elküldése előtt tépelődtem, hogy vajon melyik bénázásomat fogjátok felhozni... ez pont nem jutott eszembe. :)

KoLa

A kreatív emberek nem írnak ilyet a főnökük dicsőítésére.
Aki kreatív az! alkot, állandóan!
Egy ilyen esztergályos szerkezet úgy van megalkotva hogy, a fogást vesszük figyelembe amivel elérjük a célt!
Ez teljesen jó! vagy vegyen az ember egy kéccer akkora esztergát a pincébe, fél év alatt,vagy szóljon Neked hogy, a garázsban dreháld meg!?:)))
Vagy mi?

svejk

"Vagy mi?"

Írtam...
Ha egyedi darab engedje el és bízza rendes gépre.
Ha sorozat akkor csináljon célgépet de ne csúfítson el egy rendes gépet.

zozo

"ne csúfítson el egy rendes gépet."

Svejk, ez legalább reverzibilis alakítás.
Az "elcsúfításra" egy példa. Megtörtént eset.

-Károly, a hegesztő műhely előtt raklapon van egy nagy villanymotor, rajta dupla ékszíjtárcsával. Válaszd szét őket hamar.
-Melyikre van szükség főnök? -ékszíjtárcsára vagy a motorra.
-Az ékszíjtárcsát vidd hátra a műhelybe.
-OK

Tiz perc múlva ott volt az ékszíjtárcsa, de még forró volt.
Lánggal levágta a tengelycsonkkal benne. Na az a motor nagyon csúfosan nézett ki :)

Szedlay Pál

Lenne egy kérdésem.
Miért jobb itt a tokmányfelől kifelé eszergálni és nem a tokmány felé?
A videón 3:40-től

Csuhás

Szerintem egyszerűen csak balos kés volt kéznél, vagy nem jó a ütköző a gépen, és kifelé több idő van észrevenni meghallani hogy már nem forgácsol a gép.

Csuhás

A balos kés dolgot azért alátámasztja hogy elég elhanyagolt gépen dolgozik az emberünk, pl hiányoznak a késtartó csavarok vagy a gomb a késtartó karjáról, vagy épp a drótozott kamera/hűtőcső tartó.

svager

A furatkéssel viszont ez nem fordulna elő az tisztán hallatszott. [#hehe]

38tnwsv8g

Sziasztok!

Eladásra kínálnak egy TOS SV18RD esztergát.
A gép ránézésre jó állapotú, feltételezem edzett ágyas, kopásnyom alig látszik a prizmákon.
Én sajnos nem ismerem a típust, illetve a gépkönyvet sem volt alkalmam megnézni.
Van köztetek, aki megosztaná a géppel kapcsolatos tapasztalatait?
Esetleg valaki egy gépkönyvet megosztana velem?
Mi a különbség a SV18 R, RA, RB, RD típusok között?
Mekkora motorokkal szerelték ezeket?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Józsi

Szedlay Pál

Köszönöm válaszod.
Ugyan azt a lapkát be lehet fogni balos és jobbos késbe is?
Gondolom igen. Ha az egyik fele megkopik így lehet használni a másik oldalát?

vadember

Hiába rakod be másik állású késbe, a csúcsa már kopott lesz.

Szedlay Pál

ra8nsmk6w

Csak kiváncsiságból kérdezem! Elvinédd a fönöködet magaddal egy lakatlan szigetre vagy inkább választanál innen a fórumról egy rosszul kinéző kreativot[#nyes]

svejk

Nem igazán értem mire gondolsz, de normális főnök.
Igaz kétdiplomás meg mérnök de f@sza gyerek...
Illetve csak majdnem, mert anti. :(

KoLa

Azért mert a legfontosabb pont,az ott van!
Ha ettől kifelé jövünk már nem lehet elbacni a lépcsőt, fordított helyzetben lehet hogy nincs ott senki éppen hogy kikapcsolja:)))
Na meg még az is hogy, egy ekkora gépen a holtjátékok kivétele percekbe telik és nem tudod hogy hol áll meg majd, ezért érdemes ezt az időt arra fordítani hogy kialakítjuk pontosan a végpontot, és aztán visszafelé jövünk.