Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Gamos

Egy másik kép.

6rk75uezn

Köszi a képet.
Igen ilyen késeim vannak furatba,kör alakú rapid betét amit elősször egy kis tokmányba megfogok kiköszörülöm majd ,ehet a helyére,és ott lehet beállitani emelkedési szögnek megfelelően.
Érdekes az a kés hogy be van vágva alulról és ha jól látom bakelitlap van betéve a résbe,ez mi célt szolgál?
Valami rezgéselnyelés talán?

6rk75uezn

Köszi,eleve én azt mondom hogy elég nehéz vagy szinte lehetetlen egy ilyen kis késbe holkert rakni kézből.(pl egy Tr3-s külső menetkésbe,furatról meg ne is beszéljünk.

Gamos

Igen, rezgéscsökkentés miatt van a bakelit lap. Holkert én ilyen kis késnél soha nem alkalmaztam.

ysc3kmx9v

Olyan élű késekbe, ahol a több él is forgácsol egy időben, mint a trapézmenet is, én nem köszörülök forgácstörőt, ellenben a lapos menet esetén jó ha van forgácstörő.A trapéz menet esetében vajon melyik élre kellene a forgácstörőt köszörülni, melyik él hasznára,és melyik kárára.

nonopapa

Sziasztok.

Én szoktam pár fokot a homloklapon aláköszörülni(0-5 fok), a megmunkált anyag függvényében.Forgácstörőt nem köszörülök alakos késekre.

ysc3kmx9v

Érdekes téma ez az aláköszörülés a homloklap esetén, csak a menetek esetében profiltorzulást okoz a kés központ alá fogása, márpedig a kés hátsó része központ alá fog kerülni, különösen a csigatengely esetében sokat fog számítani a menet profil torzulása.

38tnwsv8g

Üdv Mindenkinek!

Ismeri valaki a mellékelt tokmányt? Érdemes ilyen vételben gondolkozni? Mi a véleményetek róla?

Köszi:
Józsi

Vetesi75

Üdv!
Privát véleményem: Ha újat, akkor "TOS"-t. Hazánkban (is) jól elterjedt típus, kibírható árfekvése van és könnyen  beszerezhető hozzá bármilyen pótalkatrész.
Amennyiben ez számodra másodlagos fontosságú, akár a "SANDU" is jó választás lehet. (Még pályafutásom alatt ezzel a márkával nem sikerült összefutnom - pontosságáról, kidolgozottságáról nincs tapasztalatom.)

2am4nwzib

Kínai cucc .................

KoLa

A trapézmenet késeim általában ilyenek műanyaghoz, sárgarézhez!de a legtöbbjüket úgy kezdem el köszörülni mintha leszúrókés lenne, először a forgácstörőt készítem el és csak utána következik az élszögek beállítása, a hátszögekkel együtt, menetsablonhoz.
0.1-es fogásokkal kell menetelni, mintha lapos menetet vágnánk.

xbwtgv9j

Hol tudok jó árban eszterga tokmányt venni, aminek a pofáit külön is lehet állítani?

sufnituning

jani300

Biztosan jól használható az a tokmány , de nem rejt plusz hibalehetőséget magában a kettős mozgású pofa ?
Vagy legalábbis némi bizonytalanságot ,a szorításban ?
Bevallom ,ilyet még csak képen láttam .