Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ab

Akkor inkabb atkotom, ha gyari kivitelben nem eletkepes. Neten lattam meg, hogy tarcsafekkel szerelik plusz elektromos reteszeles. Tetszik, csak nincs idom kivitelezni.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

Csuhás

Pass, a te géped. Frekiváltóval és fék ellenállással egyébként olyan fel és lefutást állíthatsz be amit akarsz, a lágy kifutástól a satu fékig, és mellékesen fordulatot is tudsz szabályozni. Egy vektoros váltóval egész kis fordulatokon is jó nyomatékod lesz.

drehás

Ez most traktoros,vagy esztergályos?

vadember

Esztergályos. Egy rövid cikk róluk:Link

Timár László

Gondolom, egy éhes embernek lesz fatányérosnak.

dz7ssc2ac

Üdv kedves Tagok!

Nagy pontosságú gépekkel vállalok CNC esztergálást, gépalkatrészek, egyéb forgástestek megvalósítását, egyedi és kis szériás gyártást. Átm. 300mm-ig, 400mm hosszméretig. Munkáimra minőségi és méretgaranciát vállalok, általában rövid határidővel! Kecskeméti telephelyen személyes átvétel lehetséges, de természetesen postázok is!

Kérdéseket, műszaki rajzot, ajánlatkérést erre a címre várom: mezes.tamas@citromail.hu , vagy tamaslajosmezes@gmail.com
Köszönöm!

6rk75uezn

Halihó.
Kinek milyen trapézmenet vágás vált be?Kérdezném azokat akik sok trapézt vágtak már törekedve a maximália elérhető minőségre.
Nem azért kérdezem mert az enyém rossz,csak törekedek a maximumra.
Szóval elősször is a menetvágáa tipusára lennék kiváncsi,van aki elforditott kéziszánnal vágja?
Én nem és csak simán minden egyes fogásnál elhúzom (vagy tolom) a k.szánt 0,1mm-t,majd a végén simitó fogåsban visz a kés mindkét oldala de a keresztszánnal vett fogás olyankor csak a fele.
Vágósebességre is kiváncsi volnék,én álltalában 150-200 as fordulaton vágok,persze törekedve arra hogy ha kissebb menetről van szó pl:(Tr14x3) akkor jobban pörgessem a gépet még egy (Tr30x6) esetén nem kell annyira,tehát kerületi sebesség is érdekelne,orsóról beszélünk!Van mikor egy rövid jobbos kis anyában bizony csak lassan megy.
Ki mivel ken/hűt?Én vagy vágóspray zek vagy megkenem ecsettel emulzióval,ha folyatom rá nem biztos hogy látom a kifutáat rendesen.
Tudom még nagyon sok mindentől függ a felületi minőség de ha esetleg valaki tesz hozzá valami plusszt azt megköszönöm.

Varga László

Anyáknál én lefele fordított késsel a tokmánytól kifele a megfelelő vágósebességgel (pörgetem) vágom a menetet .
Nem kell félnem hogy belerohanok a tokmányba.

Lacibácsi

Automata acélra öröm menetet vágni, és a felület is szép lesz. Aránylag nagyobb fogást is szereti. [#kacsint]

6rk75uezn

Igen az automata acél tényleg nagyon jól forgácsolható anyag,még venni nem vettem (ennek pont nem tudom az árát) de van itthon némi 6szög anyag.
A neten kerestem hogy pl az SMn30-nak milyen a szakitószilárdsága de nem találltam semmit.
Gondolom megfelel egy Tr orsónak is ez az anyag,mivel ha jól tudom automata gépeket csavar szerű darabokat is gyártanak belőle.
Elég kevés emberke irta le a véleményét,lehet csak én törekszek túlzottan a full full orsóra hagyományos gépen.
Lapkát szeretném még kipróbállni mert rapiddal élsisak szokott keletkezni a késen,van mikor elég durván.

Csuhás

Csak kevés trapéz menetet vágtam. Amikor a marógépemhez betéteztem a bronz anyát a kis emu200-as gépen, akkor egyedileg számolgattam a cserekereket mert nem tudott olyan nagy emelkedést vágni az emu. A kés is szeretett berezegni, mert hosszan ki kellett lógatnom, hogy átérjen a menet túlsó feléig. Végül az üresbe rakott gépet kézzel forgatva simítottam be a kész menetet. Valószínűleg egy merevebb gépen, közel magméretű fúrórúddal és pontos szögekkel élezett betétkéssel ment volna gépi hajtással is a menetvágás.

Lacibácsi

Milyen méretű, állapotú gépen vágnád a menetet? Az automata acélnál nem jellemző az élsisak, érdemes a rapid élét megfenni normál, vagy gyémántszemcsés fenőkővel.

6rk75uezn

Felújitott E400-as om van.
Igen ezzel kezdtem mikor kiköszörültem a rapidot,hogy minden lapját áthúztam gyémánton tükrösre.

ywathzay

Tegyél fotót a késről.

6rk75uezn

Elég nehéz lefényképezni de látszik hogy ez egy balos Tr3 as kés,látni hogy mennyit és melyik oldala van jobban aláköszörülve.
Igazából nem rossz a felület csak az élsisak a gondom,van mikor tűrhető.
Azért kérdeztem hogy ki mivel ken/hűt,milyen késsel.
Ezután ki kell próbálnom a keményfémet.