Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Ha tanulta volna Tony barátunk a forgácsolást, akkor azt is tudná, hogy:
1. Ilyen meredek kúpot szegnyeregeltolással már nem készítenek. Arról nem beszélve, hogy elég sok időt elvenne a számolgatás az eltolás mértéke, az anyag hossza.... függvényében a pontos kúpszög meghatározás.
2. Mellékelt képen látható, hogy a láthatóan húzott anyag függvényében, központfuratok között készült a kúp, erősen üt. A kék vonalnak merőlegesen kellene állnia az anyagra. Szerintem ez nem az. Kíváncsi lennék rá átmérőzés után mi a végeredmény. Sejtem. Ugyanez.

jani300

Hát most jobban megnéztem !
És tényleg acélgolyók közt csinálja [#csodalk]
Gömbvégű csúccsal talán még csak-csak , de így ??????????
Még a végén megpróbálja valaki ...  , és vihetünk koszorút !

sufnituning

Hát ezaz! Azon drukkoltam, hogy amikor rányomja a kést, nehogy kiugorjon a rúd.

ysc3kmx9v

Szerintem nem kell ennyire megijedni, ha elég nagy a csúcsfurat, kicsi fogásokkal megoldható. Gömbvégű csúccsal kevesen rendelkeznek,egy,egy munkához nem is érdemes beszerezni.

jani300

Rendben ,elfogadom .
A másik amit bizonytalannak látok a kiesztergálófej használata erre a célra .
Eleve van holtjátéka a szegnyereg járóhüvelyének is .
Ettől függetlenül nekem is szoktak lenni meredek dolgaim ,
de általában erről bölcsen hallgatok :)

PSoft

Szerintem, semmivel nem veszélyesebb mint pl. két csúcs között esztergálni.
Ha így kellene valamit csinálnom, félelem nélkül állnék neki.

4g68ngash

Sziasztok!

HBM tokmányokkal kapcsolatban mi a tapasztalat?

Üdv.

dz7ssc2ac

Üdv kedves Tagok!

Nagy pontosságú gépekkel vállalok CNC esztergálást, gépalkatrészek, egyéb forgástestek megvalósítását, egyedi és kis szériás gyártást. Átm. 300mm-ig, 400mm hosszméretig. Munkáimra minőségi és méretgaranciát vállalok, általában rövid határidővel! Kecskeméti telephelyen személyes átvétel lehetséges, de természetesen postázok is!

Kérdéseket, műszaki rajzot, ajánlatkérést erre a címre várom: mezes.tamas@citromail.hu , vagy tamaslajosmezes@gmail.com
Köszönöm!

Lacibácsi

Találtam valamit, itt már ráncolom a szemöldököm[#wilting]
A golyós megoldást nem tartom én sem veszélyesebbnek a két csúcs közti megmunkálástól.
orosz virtus

PSoft

Ha egyesével csinálja...még, csak-csak elmegy.
No de Ö...húsz darabot fogott össze.[#wow1]
Mindenesetre...nem fogom kipróbálni.

zozo

Ez legalább olyan bátor, mint amikor egyik esztergályosunk kitalálta, hogy gyorsabban meg a leszúrás, ha a 3 pofás tokmányba 3 db rudat fog össze párhuzamosan, egy gyűrűvel.

Az elsőt le is szúrta, pottyant egyszerre a 3 darab görgő, büszkén kezdte a következőt, aztán repült görgő, leszúrókés vége, befogógyűrű, minden szanaszét :)

KoLa

Egy YouTube link jobb volna mert, nem face-zek:)))és nem tudom megnézni, pedig érdekelne!

designr

Nem kell hozzá regisztrálnod..

zozo

Amikor feldobja az ablakot, alul van olyan, hogy "új fiók létrehozása"

Alatta pedig:
"most nem"    -Na erre klikkelj rá, aztán nézheted is.