Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Miért olyan fontos ez számodra?

Lehet, hogy a gyártósor végén a meós Albert Cecília beleütötte a megfelelőségi jelzést a saját neve kezdőbetűit, mint ellenőrzött védjegyű termék.[#rolleyes]

bundyland

Kiváncsi vagyok! Tán csak nem bűn ?
Másrészről arra is kiváncsi vagyok hogy honnan tudni hogy pontossági tokmány e.

sufnituning

Ha pontosságit akarsz, vegyél egy ilyet!

sufnituning

Be lehet állítani elég pontosra a magyar tokmányokat is, de azért az alábbi az egy kicsit más.
Nem tudom, milyen pontosan akarsz dolgozni, de nagy átlagban a célnak megfelelnek a régi tokmányok is.
Persze anyagminőségben, megmunkáltságban, tudásban kicsit elmaradnak.

s7manbs8

A mai gyártmányok jobb anyagúak ? Ez mit takar ?

s7manbs8

A mai gyártmányok jobb anyagúak ? Ez mit takar ?

sufnituning

Manapság olyan ötvözetből készül ami kéregedzhető, de eldobod az agyad, ha a mechanikai szilárdságát megnézed,
(egy kiskalapáccsal nem vered szét) közben még a rezgést is elnyeli, stb.

A régit meg csak úgy a mezőn öntötték, abból amit találtak.[#nyes]

sufnituning

Megmunkálásban mikronra köszörülik a mai jobbfajtát, a régebbi tokmányaim közt volt olyan (made in hungary) ami tojásalakú volt, egyik átlóban 2 mm-el több volt gyárilag (hogy ezt a bravúrt hogy tudták megcsinálni??Tudom, direkt csinálták így, hogy megmutassák, ők ilyet is tudnak). Na most ezt megpörgetjük, várunk és nézünk, vagy már nem nézünk sehová.[#nyes]

Vetesi75

Kedvcsinálónak:

jani300

Tokmányok
Érdemes egyből a végére tekerni :)

6rk75uezn

Ennek a végén mi értelme van?[#conf]

jani300

Vicces ?   :)
Nem kéne kipróbálni ...

6rk75uezn

Eléggé.
Nincs ennyi tokmányom,de ha felcsapom a siktárcsát,abba a 200-ast,majd a 160-ast,de nincs több.
Kellene még 125,100 meg egy 80-as

ab

Segitseget szeretnek kerni!
Hirtelen szeretnek iranyvaltast menetvagashoz egy kinai kisesztergan. Raadasul vario hajtasa van.

Ezt gyari allapotaban hogyan tudom kivitelezni?

Van "start" gombom, aminek hatasara elkezd forogni, ha minden biztonsagi kapcsolo engedelyezi. Tovabba van egy harom allasu "bajuszkapcsolom", amivel ugyan lehet iranyvaltani, de minden iranyvaltaskor ujra kell nyomni a start-ot.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

Csuhás

Véleményem szerint motor cserével és frekiváltóval megoldható a dolog.