Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Esetleg a lehajtás sebesség választója a nagy emelkedésű menet állásban van? A gyári 0.03mm/ford nem tűnik nagy előtolásnak.

Istvan0728

A gépkönyv 64-68. oldalai tartalmazzák, hogyan kell beállítani az előtolást. példák is vannak[#kacsint]

94yw8tv6c

Bocsi a feltételezésért, de biztos, hogy előtolásban és nem menetvágásban próbáltátok a gépet? A szánon, a bal oldali kis kar a lakatanyáé, és elég nehezen megy le. Az előtolásé viszont jobb oldalon van a hossz szán tekerője felett és fell kell húzni.

94yw8tv6c

Bocsi a feltételezésért, de biztos, hogy előtolásban és nem menetvágásban próbáltátok a gépet? A szánon, a bal oldali kis kar a lakatanyáé, és elég nehezen megy le. Az előtolásé viszont jobb oldalon van a hossz szán tekerője felett és fell kell húzni.

Csuhás

Elnézést ha már unalmas, de itt egy könyvtár egy tucat esztergályos szakkönyvvel, köztük az E3N gépkönyvével.
Könyvtár

Istvan0728

4ip0khpr

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
TUG 40 Esztrgagép orsóházába szeretnék olajat cserélni.
gépkönyv szerint öl 26 olajat ír nem találom ennek az olajnak,helyettesítőjét.
adalékolt szerszámgép olajra gondoltam,de azt meg túl vékonynak találom!
Köszönöm a segitségetek

6rk75uezn

Nem túl rég (pár hónapja) azt hiszem itt irta valaki hogy ő milyen lapkát használ,kinai de nem a legalja,az ára is többszöröse mint az olcsóbbaknak de irta az illető hogy egy lapkával egy 200 literes hordót megtölt forgáccsal.
Nem emlékszem már ki volt az,ha olvassa kérem irjon.

vadember

Tessék ez az.Metal ceramic insert.Egyedül megszakított forgácsoláshoz nem alkalmas, mert nem bírja a dinamikus igénybevételt.
Kb. betojsz majd a gyönyörtől ha kipróbálod, olyan felületet ad még néhány százados fogásnál is akár még biliacélon is. Ha nem leszel vele megelégedve átveszem tőled.

vadember

És nem egy lapkával töltök meg három nagy szemeteszsákot forgáccsal hanem egy éllel. Egy háromszög negatív lapkán pedig hat él van.

6rk75uezn

Köszi!!
Hamarabb meglett mint gondoltam.
Nagyon biztatóak amit irsz,beszerzem és irok a tapasztalatokról [#worship]

konvoid

Üdv Mindenkinek!
Használ még Valaki Fagor 800 T vezérlőt?
Lenne pár kérdésem.
Üdv István

ywrxkjjky

Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni,hogy milyen mérőléc márkát érdemes vásárolni marógépre 300/450/700 mm hosszúság érdekelne + a kijelző,gondolom mindenki rájött,h abszolút tudatlan vagyok a témában!

bundyland

Sziasztok !

Mit jelent egy magyar tokmányon az AC jelölés, ha egyáltalán jelent valamit ?

Előre is köszönöm!

6rk75uezn

Én csak annyit tudok erről hogy az AC jelölésű tokmányok Magyar Danúvia tokmányok.