Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Írtam , nem kötekszem , csak egy megjegyzésnek szántam .
És szerintem tökéletesen értettem Gábor mire gondolt .
De látom jól belepiszkáltam a dologba :)
Ki mire gondol , mivel van "kettőre" zárva a nyagykapum ,belülről ?
Pedig már egyszer írtam :)

PSoft

Gondolom, egy ilyen 'békebelivel.:)

jani300

Tévedés , kettővel :)
És a svéd fogó a kulcs hozzá :)
Embör legyen a talpán ,aki puszta kézzel kinyitja !

hostya

"Bocsi, de Gábor szerelvényeket írt, nem fittinget"...

Bocsi, de szerény angol tudásom szerint: a fitting = szerelvény...

"csaptelep és társai amit lehet villáskucsal is felszerelni,hogy szép maradjon a krómozása."

Így igaz..!

De a csaptelep és társai, viszont nem a fitting-ek csoportjába tartozik..! [#integet2]

6rk75uezn

Látom nem csak nekem akadt meg azon a franciakulcson a szemem,nekem is van,szoktam is használni ha jól elmékszem 48- ig nyillik,akkor használom ha véletlen akad valami olyasmi amihez se krova se villáskulcs nincs (ritka)

ywathzay

Áruld el nekem, milyen okosságot láthattunk? Én tényleg nem néztem ki semmit a videóból, viszont tényleg azt vártam, hogy egyszercsak odakapja az ujját.

vadember

Ma kúpot kellet esztergálnom. Megmutatom, hogy milyen szerkezetet használok hozzá. A Morse kúpokat is ezzel szoktam készíteni a marógép szerszám befogókhoz.
A kézi szán motoros mozgatása Wartburg ablaktörlő motor és kerékpár lánckerekek segítségével. Két áttétel és kettő motorsebesség. Két csavarral rögzíthető a szerkezet a szánra.

drehás

Szevasztok!
Infóra,segítségre lenne szükségem.
Hagyományos forrasztott lapkás késeket használok,és szükségem lenne
a vídia köszörüléséhez hagyományos szilicium karbid kőre 175x20x20 -as
méretben.A közelben lévő üzletek (obi) megszüntették a kövek forgalmazását
mondván,hogy mindenhol lehet vásárolni.A valóság,hogy most csak interneten lehetne,de ott viszont katalógusból kell szemcsenagyságot választani.
Ha tudna ajánlani valaki ilyen követ ami már bevált, kipróbált az nagy segítség lenne nekem.Persze egy üzlet cím is kellene ahol ez megvásárolható.
Régebben a személyes vásárláskor a szemcseméret helyett szemrevételezés
elegendőnek bizonyult,most viszont ezt fujhatom ,mert a jobb boltokban
ugyan adnak egy rendszámtáblányi adatot a kőről,de ezt így eldönteni sajnos nem tudom,mert a durva szemcsével forgácstörőt köszörülni nekem nem szokott sikerülni.

ywathzay

Nem is kell hozzá a szürke, veszel egy 100-as gyémánt korongot, és szépen megköszörülöd vele a késeket. Amúgy itt meg tudod nézni mi- mit is jelent a kövön. A szemcseméret száma minél nagyobb, annál finomabb a kő.
Holnap ha lesz időm teszek fel képet egy gyémánttal köszörült késről, aztán majd látod a különbséget.

vadember

Csatlakozom az előttem szólóhoz, gyémántos korongot vegyél a lapkához. Ég és föld a különbség. Én használok kínait, teljesen korrekt. A köszörű másik végére pedig piros korongot tegyél, mert a késszárat pedig ez koptatja sokkal gyorsabban.

drehás

Valószínű,hogy nem írtam le értelmesen,hogy csakis szürke kő kell,mert egy kitört,vagy új kés beköszörülése nagyolása
a gyémánttal lassú lenne.Egyébként van gyémánt fazékkövem is ,de nekem kimondottan a régi szürke kő kellene.
Az adatlapot amelyik elmagyarázza a köveknél mi mit jelent
azért értelmetlen számomra,mert csak a szemcsenagyság értékét kellene tudnom.Eddigi vásárlásaim során sosem kellett szám szerint választani,mert kézbe vettem ,megnéztem,és máris tudtam melyik kell.A boltba a polcon nem láttam a kő adatait ,ami megmaradt volna a fejembe.
Most viszont látok egy számot a szemcsenagyságra vonatkozót,de nem tudom melyik le nne a jó?
Remélem érthetően írtam.

HJózsi

Gránit jelölések lent találod a szemcsefinomságot... kettős köszörűkön 40-es 60-as szokott lenni durvább-nak ill 80-as finomnak, ha ez irányadó számodra ...

ysc3kmx9v

Teljes mértékben osztom az álláspontod. A köszörűgépen legyen egy acélt,és legyen egy keményfémet is bíró szilíciumos kő. A keményfém kés végső simítására azonban gyémánt korongot használok én is.

drehás

Köszönöm Józsi ,ez már segít a választásban.

ywathzay

Lehet én sem írtam elég értelmesen, de ha felteszem a képet meglepődsz majd. Ez már csak holnap lesz, mert reggelig dolgozom, és elfelejtettem neked lefotózni a kést. Nem kell félni az újtól, ki kell lépni a hiánygazdaság árnyékából.