Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Ebben igazad van!

Olcsóbban kijössz, mint ha vennél egy sakk készletet.

Maga a gép még kevés lesz! Sokan talán nem is gondolják, de egy ilyen gépet "felszerszámozni" se olcsó mulatság.
Szóval, a szerszámra is tegyél félre néhány forintot!

s7manbs8

Lesz az még tuti. Látszik, hogy érdekel téged ez a téma.

az2ap3e7x

pa0n9mw

Üdv
Hát ez az aminek semmi értelme.
Drága bronzból kiképezi a formát, nem sokkal olcsóbb műgyantából kiönti, ahelyett hogy megvegye készen a tizedéből.

2vkx6unz

Már miért ne lenne? A video elérte célját. Megnézted te is, ő meg keresett vele egy csomó pénzt. Sokszorosan megtérült a bronz ára 1,2M megtekintésből...

vadember

Miért, mennyit fizetnek egy megnézésért?

pa0n9mw

Nem tudni mi volt a célja, de mivel ez az eszterga topic ezért azt vártam volna megcsinála az összes  gyönyörűen elkészitett figurát, és az a végtermék nem csak egy öntősablon.

mjfpgx8v0

Azért hobbinak, agymenésnek nem utolsó...
Ügyesen nyomja freestyle-ban az esztergálást.

J-Steel

Ma csináltam egy projektet az esztergámmal. D30-as anyag végét esztergáltam le 14mm-re 35mm hosszon. 1mm-es fogásmélységgel. Cserélhetős lapkájú késsel. Ezt a lapkát szeretem, mert szépen töri is a forgácsot. Az anyag A50 volt. Nincs hűtőfolyadék.
 Az esztergályos barátom azt mondta, hogy ha az ember a keresztszán alatt található vezérlőkgomboktól jobbra áll, akkor nem eshet baja.
 Sajnos mindenfelé dobálta a forgácsot, és mivel ennél a lapkánál a tűzforró rugónak kinéző pici forgács a kezemen/alkaromon landolt, megégetve azt. Olyankor a legidegesítőbb, amikor a kést pont kiveszem, és felengedem a lakatanyát, mert az égés miatt a testem azt parancsolja, hogy elvegyem a kezem.
 Mivel nyár van nem tudok zakót venni magamra, mert megsülök.
 Mi a fenét lehet ezellen tenni?

mjfpgx8v0

Van ellene védőoltás!!! :)

vadember

A lakatanyát menetvágáskor használjuk, az zár rá a vezérorsóra.
Az amikor előtolást kapcsolsz, az nem lakatanyával történik. Egy himba segítségével összekapcsolsz két fogaskereket amit a vonóorsóhoz kapcsolódó csigakerék hajt meg. A fogaskerék pedig a fogaslécbe kapaszkodik, így jön létre az előtolás.

ANTAL GÁBOR

Átalakítod a gépet CNC re és majd egy biztos helyről nézed hogy teszi a dolgát . [#kacsint][#kacsint]

jani300

Egy hegyesszögben felfele hajlított lemezt megpróbálhatsz befogni a kés fölé .
Nem tudom mennyire működik , egy próbát talán megér .
Valahol régen olvashattam ezt .

000000000

Csökkentsed az előtolást. [#nevetes1]

Csuhás

Lehet hogy itt is jól működik, annak idején sárgaréz "spriccréz" esztergálásakor használtuk a spriccelő forgács kitakarására, a kés fölé fogott trombitaréz csíkot. A te esetedben ha gyakran van ilyen melód akkor egy gumilapot tehetsz fel alkalmanként a gépre. Azt hogy hogyan rögzítsd azt majd kitalálod, lehet üres kés helyre, lehet a késszán oldalához, lehet mágnessel sok helyre, lakatszekrény tetejére stb.