Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Már kissé életlen  rapid késsel kapirgáltam. :)

Jani300-nak:

A szögbeállítást magát úgy végeztem, hogy egy eredeti MT2-t csúcs közt befogva úrával végig megyek így be lehet állítani elvileg ugyanolyan ra, ami kell.

s7manbs8

Így betéve körbetekertem szig szalaggal, így nem sérti, meg arra tökéletes, amire használni fogom, nem bírom kézzel megforgatni.

Ez kielégít minden igényt így.

jani300

Jó , azt úgy akár sikerülhet is eltalálni .
De ezt a szigszallagos dolgot nem kellett volna feltenni .
Ez meg fogja feküdni a szakik gyomrát , így hétvégi ebéd után :)

s7manbs8

Igazi hobbista megoldás. :)

Közben még az jutott eszembe, hogy amikro esztergálunk, akkor elég az utolsó résznél amikor a pontos felületeke kell csináőlni, ott meghúzni a számok léceit, mert addig könnyen is lehet tekergetni, de olyankor ugye nehezebb is így végig úgy hülyeség kínlódni.

s7manbs8

Külön a szakiknak akkor ebéd utáni kávéhoz:

ab

(F.sza a rado-ja.)
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

mex

Ez egy gyári megoldás a szegnyerek kímélése érdekében.

KoLa

Mire megittam a kávét azt láttam a videó utolsó percében,hogy ez egy pancser, csak a gép jó elvileg!? de a munkadarab végén a központfurat és a menet is üt kb egy mm-t!!!
Most mit mondjak?

s7manbs8

Valami nekem is feltűnt tényleg. :)

s7manbs8

Tényleg megnéztem én is megint a végét, csak úgy leng a végén a kúp benne. :)

KoLa

kart emg

Az első 2:20 percig elmondja a gép fő képességeit és bemuatja a hengert, demonstrálni a gép pontosságát. A gépet ő tervezte, és úgy fogalmaz, hogy a semmlből építette Még ha a gránit alapot nem is ő köszörülte, akkor is egy nagyon képzett nagy tudású ember, semmiképp nem pancser. Elnézést, ha véleményem valakit mebánt.

majer

Tiszteletem4
Valaki nem tud olyan helyet ahonnan tudnák Potisje gép könyvet
letölteni,előre is köszönöm.

vjanos

Itt az életrajza.

Még régebben láttam a videóit, akkor olvastam utána.
Villamosmérnök, főleg optikával foglalkozott, a cégét súlyos pénzért vásárolta fel a Kodak.
Tervezett nagysebességű kamerát, kutatta az optikai adattárolást, számos szabadalma van.

Számomra Antal Gáborhoz hasonlatos nagy tudású és elismerésre méltó figura :)

Azt a csúcsfuratot meg biztos úgy akarta :D

s7manbs8

Nyilvánvaló volt a videóból is, hogy nem semmi figura. :)

Örülnénk, ha nálunk is az otthoni műhelyben ilyen gépecskék lennének, meg tudnánk is annyit. :)