Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

cxkt2gvrw

És ha elkészült, akkor van gyári etalon mind a kúphoz, mind pedig a szárhoz echte német kivitelben

6rk75uezn

Jók ezek a kések,szivesen kipróbálnám.

Csuhás

Amíg nincs ilyen késed addig is van pár fogás ami nem megoldja, de csökkenti a rezgést. Hosszú vékony anyagnál, éles kés, merőleges elhelyezési szöggel, hűtés, báb használata, az anyag fadarabbal érintése ami csillapítja a rezgést. Furatkésnél, lehet a tokmánykulcsot rátámasztani a furat kezdeténél a késre, vagy ha sorozat munka akkor ólomlemezt, forrasztó ónt tekerni a kés szárára.

Vetesi75

Jó drágák. Használtam már hasonló elven működőt. Az elfuserált mérnöki munkán általában ez sem segít...

6rk75uezn

Igen,ismerem ezeket a megoldásokat,szoktam is használni ha szükség van rá,de furatba marha sokat számit minden!

ab

Kiprobalnam mit adna a haas hullam fordulatszam szabalyozasaval (lehet nem ez a szakszeru magyar forditasa). Beallitott amplitudoval es ertekkel "ejti" a fordulatszamot, majd teljes fordulatszam - es ezt ismetli.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

ekpyb096i

Én Okumán próbáltam ki és valóban megszüntette a beremegést.

KoLa

Ezt az elvet kellene áthozni a hobbi cnceszterga  kategóriába is! Hogy van ez megoldva?

Vetesi75

Gyárilag nem tudom. Hobby kivitelnél úgy képzelném el, hogy a frekiváltó DC0-10V bemenő sebesség jelére kellene 1-2Hz-es váltakozó feszültségű összetevőt transzponálni néhány %-nyi amplitúdóval.

KoLa

A Mach3 mintha tudta volna ezt alapban![#hehe]
Valószínűleg valamilyen M-kód kellene ehhez, ami,ki-be kapcsolható!

KoLa

Ezek a beremegések érzékenyek bizonyos átmérkőre,itt kellene ejteni 20%-ot a fordulaton!legalább, beállíthatóan.

Vetesi75

Fanuc-on még nem futottam vele össze. Ha kell ugrunk a "főosó sebesség felülbírálásra"-ra és 90-110% között maceráljuk. Ilyenkor az elvonási tünetes, remegő kezű alkoholisták előnyben.  :D

ekpyb096i

Bár nem ismerem a hobbi vezérlőket de biztosan kivitelezhető, ha a készítő is akarja.
Makróval nem valószínű, hogy megoldható.
A megvalósítását nem tudom, a meghívása 3 változó megadása után (amplitudó, ciklushossz, ciklusok közti várakozási idő) M-kódos meghívással történik. A funkciót is M-kód megadásával lehet kikapcsolni.

Csuhás

Felraktam egy tucatnyi fotót ide a menetelős késtartóról: http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/automata_menetelo/
Két részlet van amit talán máshogy építenék ha újra kezdhetném: Lehet hogy bonyolultabb de kevesebb korlátozással jár ha a vonórudat az ágyazathoz és nem a szegnyereg hüvelyhez rögzítem. Illetve a kést befogó vasdarabot úgy kellene átalakítani hogy a mozgással párhuzamos helyzetű kés is befogható legyen azaz lehessen furatkéssel is dolgozni.

fpd0kbd4

Sziasztok!

A kérdésem az lenne,hogy a csatolt képen látható EMU 200-on,a nyíllal megjelölt karnak mi a funkciója? A gépkönyvében ilyen nem szerepel. Talán egy opcionális száladagoló patronos gyorsbefogót működtet?