Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

Köszi,de  akkor ez nem általános! A gépkönyvében (15.oldal) külön utal a furatokba dugott rúddal történő emelésre.Én személyesen is megmértem a furattávolságot,csak elveszítettem.A képen látható alkalmatossággal lesz a rögzítő csavarokról leemelve és egy kerekes kocsira ráengedve,mert igen nagy távolságra kellene bonyolult útvonalon görgőzni.A pontos furattávolság hiányában így állíthatóra kellett készíteni.

Csuhás

Most megfogtál, mert lehet hogy volt alul furat. De ott daruzni eszünkbe se jutott amikor a gépet elvitték tőlem. Nagyon a súlypont alatt emelve instabil, és a hevederek is túl közel kerülnek a kezelőszervekhez. Amikor hoztam akkor 3 csődarabon gurítottam végig az udvaron egyedül. Telitalpas ezért kényelmesen gurítható. A lábakról leemeléshez sem kell semmi, elég egy pajszer meg pár darab léc és fakocka. ( Emelsz és aláépítesz. Ha valami emelő is akad akkor gyorsabb, de könnyebb elbillenteni a gépet. ) Ha nagyobb távra kell mozgatni és sietsz akkor inkább kérj kölcsön egy békát.

s7manbs8

ywathzay

Te ezekből/től tanulsz? Itt mit lehet(ett) elsajátítani? Mert azon kívül hogy a marhája (nem célom a rosszvasmarha degradálása) folyamatosan dugdosta az ujját a forgó mdb. és a báb közé, és csepegtette az olajat a papír alá, itt nem történt semmi érdemleges. Vagy itt most az a lényeg, hogy verseny van kinek szakad le hamarabb az ujja? Ha sikerül akkor meg megmutatják, hogy na ezért nem kell....

J-Steel

Kopirnyák útálja a youtube feltöltőket.

ANTAL GÁBOR

ez Amerika !
Lusta elővenni egy 13 as kulcsot ( a tekerőssel operál) .Nekem volt (a lengyel piacon vettem annó ) de elvittem mind a Méh- be
 Nem való az semmire  ( hasonlóan vélekedek a vízvezeték
 szerelők svéd kulcsáról) az arra való hogy összebarmolják a szerelvényeket

jani300

Ez nem kötekedés , de mit használnál a svédfogó (csőfogó) helyett ,hagyományos acélcsövek menetes szerelésére (vezetékes vízről van szó)?
Az iparban talán még használják ezt az elavult ,nem szeretem technikát .
Avval egyetértek persze hogy egy szerszám egyvalamire legyen jó ,de oda tökéletes legyen .
A csoda univerzális vackok ,nem komoly munkára valók ,szerintem sem .

happisusu

Bocsi, de Gábor szerelvényeket írt, nem fittinget, csaptelep és társai amit lehet villáskucsal is felszerelni, hogy szép maradjon a krómozása.

fn47xk7ei

Sok helyen tényleg csak a keskeny pofával rendelkező csőfogó a megoldás de gondolom Gábor a hatszögletű vagy a lapolt szerelvények villás kulccsal való sérülés mentes szerelésére gondolt . Műagyag szerelvényekhez én meg készítettem egyszerű láncos szorítókat - öntöző rendszert nagyon jó volt vele szerelni ( itt persze nem colos csőről vagy szerelvényekről van szó ).

KoLa

Szerintem Gábor arra a 'svéd' kulcsra gondolt! amivel a bábot meghúzta az amcsi!

fn47xk7ei

De  írta a "vízvezeték szerelőket " és Jani is svéd fogóról írt ... de értem én és megnéztem előtte a videót is .[#wave]

KoLa

2'42" nél van, ha valaki nem nézte volna végig.
Egyébként az ötlet nagyon jó, kisebb műveletek utólagos  megoldásához,ha kímélni kell a méretezett felületet, a csiszolószalag érdes oldala tapad a pofára, + a kihajtás miatt nehéz lenne ezt megforgatni, ilyen olajozás mellett, én csak simán az emulziót szoktam adni neki, még azzal is jó!

KoLa

Midjárt előveszek egy francia kulcsot[#nyes]

fn47xk7ei

Egyet?? Rálicitálok ...én meg vagy 10-et mert gyűjtöm őket sőt használom is .[#eplus2]

KoLa

Blöfföltem!nekem nincs egy se!