Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

hostya

A válasz a kérdésben... :)

"patronos gyorsbefogót működtet"

fpd0kbd4

Köszi a megerősítést! Csak nem akartam olyan balfasz lenni,hogy olyan kiegészítő alkatrészt keresek hozzá,(a patronos befogó) ami nem is létezik.

Csuhás

Vedd külön a kettőt, patronos befogó aminek menetes cső a behúzója az a gép normál tartozéka. A gyors behúzó egy külön tartozék amivel forgás közben tudod lazítani a patront, szálanyagból dolgozva, vagy apró mütyür alkatrészeket gyártva. Igazából a CNC világ előtt volt jelentősége a közepes sorozat munkáknál cirka 50..500db között.

happisusu

Köszönöm,[#worship] még nézegetnem kell, meg a filmmel is összerakni, de egy keresztkérdésem máris van mekkora sint van beépitve 20mm; 25mm;- es??

Csuhás

20mm-es, ezekből egy darab: [#t19p79648#]

fpd0kbd4

Köszi a pontosítást! Pongyolán fogalmaztam,de én is így gondoltam.

s7manbs8

Faterom azt mondja ma, sakk készletet esztergáljak. :)

Szép feladat. : )

Mondjuk marni is kell vele kicsis pár figuránál.

zozo

Leginkább a ló esetében :)

s7manbs8

Á, az sem gond, ha az esztergát lóerős motor hajtja. :)

s7manbs8

Tegnap jól haladtam már mikronos felületet tudok esztergálni, meg is csináltam egy újabb kúpot bele egy jó kis tokmánnyal.

Olyan illesztést kapott, hogy cuppan ahogy kihúzom, meg rugózik, mint az a nagy gránitlapon dolgozó nagytudású szaki ahogy mutatta a légcsapágyas cuccokat.

000000000

Én nem hiszem, hogy egy profi, mint te, ne tudnád kizárólag kiesztergálni a figurákat.
A paci kicsit rázósabb, de nem nagy ügy.
Megesztergálod olyan hosszan a figurát a legnagyobb átmérőre és hosszra, ami a végleges lesz. Utána leszúrod.
A kapott "elő gyártmányt" a tengelyvonalához képest 90 fokkal elfordítva befogod. Amilyen hosszú lesz a paci feje, lelapolod egyik oldalt a megfelelő mélységben. Utána megfordítod és ezzel párhuzamosan szintén lelapolod.
Utána megfogod az ép végét és a központtól nagyjából 5 milliméterre eltolod a befogásnál. Ekkor megforgatva megesztergálod a paci fejének az elejét a lapolás egyik élére.
Utána 180 fokkal elforgatva a másik élén kialakítod a paci fejének a hátsó részét.

Ennyi az egész.
Kár, hogy most nincs esztergám, hogy meg tudnám mutatni.
Nem csináltam még sakkfigurát, de sok mindent esztergáltam már, ami nem mindig volt forgástest.

s7manbs8

Á, már nem játszadozok tovább, rendeltem egy 10 milliós rendes CNC megmunkálóközpontot jövő héten ér ide. Egy FANUC típus tetszett meg. :)

s7manbs8

Á, már nem játszadozok tovább, rendeltem egy 10 milliós rendes CNC megmunkálóközpontot jövő héten ér ide. Egy FANUC típus tetszett meg. :)

s7manbs8

Volt már esztergád régebben ezek szerint ?

000000000

Volt már persze.
Meg az se kizárt, hogy lesz is még.