Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

PSoft

zozo

-Így csinálták "a Nagy Öregek" is előttünk, csak háromszor akkora fordulaton, mint mi[#nyes]

Igaz, a háromfázisú motor piszok jól be tudott satulni ha átvágta az ember az irányváltós kapcsolót.

PSoft

"-Bal kezed az irányváltó kapcsolón, jobb kezed a keresztszán tekerőjén."

Csak halkan jegyzem meg...
Nálam qrva rossz lenne, ha így csinálnám..."X"-be tett kezekkel.[#nyes]

6rk75uezn

Azt is meg lehet szokni [#nyes]

s7manbs8

Mikor visszamegyek, hogy jegyzem meg, hogy hol volt a null pontom ?Olyan pontosan nem lehet kettőt tekerni, hogy pont egész fordulatot tegyek ... :)

s7manbs8

Menetet mondjuk marni is lehetne, ott is , ha össze van kötve a főorsó direktben, a mozgással ot egész lassan is lehet haladni, rögtön max mélységig vágva.

6rk75uezn

Az annyát,de ügyes kreativ az öreg!! [#eljen]

zozo

Azt jegyezd meg, hogy az utolsó nóniusz állás mi volt, -vagy írd fel.

Csak kb. kell 2-t tekerni, egy egészet nem fogsz mellényúlni :)

PSoft: akinek jobbról van az irányváltó, az álljon át a gép túloldalára és máris balról lesz [#eplus2]

sasi

Egy kézzel is megoldható...

B.Zoltán

Ne erőlködj ezzel a manuális menetvágással, inkább rakj fel egy léptetőmotort a vezérműtengelyre.

A fiam most írta meg a szakdolgozatát jelesre, a menetvágás hobby esztergán mikrokontrolleres vezérléssel című dolgozatát.
Én már csak gyönyörködöm a menetvágásban, mint néző.
Nem kell cserekerékkel bajlódni, és minden menetemelkedést (TPI)is tud.

Vetesi75

Lehet. Nagyon fájintos is volt a maró feltéttel, percenkénti tizes fordulattal, amíg össze nem rágattam az E1N főorsó csapágyát a kenés elégtelensége miatt...

Csuhás

Lehet úgy is csinálni hogy nem kell árok a menetkifutásra, és a kereszt szánon is csak előre kell tekerni, nagyobb fordulaton is megy, és nem kell gamer reflex a kapcsoláshoz. Linkeltem már a videóm de itt van újra:

000000000

"Vezérműtengely"?

Ez komoly? [#nyes]

B.Zoltán

Persze, hogy nem komoly.
Nem ott járt az eszem az biztos.
Vezérorsó akart az talán lenni.

B.Zoltán

És kösz, hogy felhívtad a figyelmem rá!