Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Egy kis zsír a csúcsfészekbe azért jól jön.

000000000

Nagyon kis átmérőknél, ahol a kés egyébként nem férne hozzá az anyaghoz. A félcsúcs a késnek csinál helyet.
Nem téged oktatnálak. Inkább azoknak írnám, akik egyáltalán nincsenek képben.

Torro60

Mutass egy videót róla.De ne egy hobby felhasználót.Itt már egy párszor ki tárgyalták,hogy hobby szinten mindent meg lehet oldani.Hiszen ez egy hobby fórum.A hobbystáknak határtalan a fantáziája.

svager

Első találat [#nemtudom]

zozo

Így igaz, ezért van pl. a palástköszörű nyergében is állócsúcs, mert egy csapágyazott forgócsúcs rezonanciát okozhat.

s7manbs8

Kipróbáltam a menetvágás acélba.

Megakad szegényke, a kerékcsere is leizzasztott, most csináltam először.

1.75mm menetemelkedésűt próbáltam.

Tanulságok:

- mindent le kell rögzíteni, aminek nem szabad, ne
  mozdulhasson el
- ne kotyogjon aminek nem szabad, kéziszán is elmozdulhatott
  az nyilvánvaló, ha hirtelen nagy anyagot fog az nem megengedhető
- éles kés kell
- stb ...

A kis Sieg C3-mal mindez.

s7manbs8

Közben a sima előtolást is megnéztem, az jó, lehet használni.

Torro60

Csak egy indokot mondjál,hogy ennek mi az értelme.Hidd el nem rossz indulatból írom ezeket.Én csak segíteni akarok és nem kötözködni.Én ezt már több mint 40-éve csinálom.

s7manbs8

Lehet rosszul. ? :)   Na, persze csak viccelek. :)

Torro60

Most esztergálunk,marunk vagy köszörülünk?Nem mind egy.[#nemtudom]

zozo

Kis gépen a menetkésnek is kell egy kis élszöget adni, akkor könnyebben dolgozik. Ehhez társul rögtön, hogy minden újabb mélységi fogásvételhez tekerj egy-két tizedet a kéziszánon is előre. (menet emelkedéstől függően)  
Szebb lesz a menet és mindig csak az eleje dolgozik a késnek, mint átmérőzéskor.

s7manbs8

Tulajdonképpen a távcsövemhez gondoltam majd vágok egy olyan menetes tengelyt, a menet 12x1.75m a két végén meg 12mm-es csapágy lenne, de egy sima menetes szárból is csinálhatom, lehet a két végét egy 10-es belsejű csapágyra megmunkálom, mert eredetileg, 12mm belsejű csapágy fogta, két anyával meghuzatva voltak odafogva, de akkoriban még semmi szerszámom nem volt nagyon gány módon volt megcsinálva, most ahelyett akarok egy rendeset.

jani300

Én meg nem értem miért kell ezen lovagolni , akkor sem fogok beleszólni ... :)

Torro60

Igazad van.Lehet én csináltam rosszul?![#conf]

s7manbs8

AHa, na erre nem is gondoltam, kösz a tanácsot tényleg így van is már értelme, akkor lehet ezt ügyesebben csinálni így, fasza.

Amit leírtam saját gondolatokat, azok is gondolom nem hülyeség, de most amit mondtál, az nagyon jó ötlet.