Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Nehogy megbántódjál, csak hülyéskedek, mondom. :)

zozo

Régebben sokszor szabályoztam fel forgórész kommutátort egy tekercselőnek. Természetesen esztergán.
Ilyenkor mindig állócsúcsot használtam, ha volt benne csúcsfészek.
(Ha nem volt, akkor pedig egy szegnyeregbe helyezhető "állóbáb" -szerűséget használtam)

svager

Én még sosem használtam,de itt pl. sokkal gyorsabb lenne mint szórakozni az állóbábbal.

s7manbs8

A megakadásnál pl. lehet a kéziszánt véletlenül elmozdítottam a másik irányban és mikor odaért az anyaghoz, hirtelen arrébb vágta volna, de ekkor már nagyobb fogást kapott, ezért a kéziszánnál a kottynaást nem szabad engedni, vagy ügyelni kell, hogy mindig a helyes végéhez támaszkodjon, mert egyébként ilyet csinálhat, kényes dolog ez eleve.

Torro60

Dehogy is!Te biztos,hogy nem tudsz megbántani![#kacsint]

s7manbs8

Ezt a videót pont tegnap néztem . :)

s7manbs8

Torro60

Meg kérdezhetem Te esztergályos vagy forgácsoló végzettségű vagy?Ne értsd félre minden rossz indulat nélkül.

svager

Torro60

Ha forgácsolással szeretnél foglalkozni és érdekel örülök neki.Ha tudok segíteni és el fogadod a segítségemet nyugodtan szólj.Bár mikor segítek.Személyesen is fel kereshetsz a cégnél.

svager

Köszönöm az ajánlatot,ha közelebb laknánk egymáshoz élnék is a lehetőséggel.[#worship]
De ki tudja lehet egyszer szavadon foglak...[#smile]

Torro60

Budaörs nem olyan messze van.Bár mikor szívesen látlak.[#integet2]

jani300

Úgy emlékszem épített cnc gépet , azt érdemes lenne megnézni .
Nem tudok most belépni a tárhelyre , valami változhatott .

J-Steel

Torro60

Én a fél állócsúcsot azért használom, mert pici gépem van (HBM Profi 550 Eszterga), és ha kisátmérőjű anyagot esztergálok a 12-16-os késsel akkor az ISO4-es kés nem fér oda a szegnyereg felőli palásthoz a forgócsúcs csapágyazása miatt. Ha viszont félcsúcsot haszálok van, és az be van vágva, akkor semmi gondom.

jani300

Na majd leköszörülök egy forgócsúcsot féloldalara !

Izé , bocsi :)[#integet2]