Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Én most adtam el az enyémet egy fórumtársunknak.
Az 125mm es volt, de manapság 160mm a legkisebb méret ebből.
Semmi lógása nincs ennek, mivel mind a négy pofa ráhúz az anyagra. nagyon pontosan lehet vele dolgozni, szinte 0-ra.

jani300

Akkor jó .
Már csak az árát tudom ferde szemmel nézni :)
Síktárcsám az van ilyesmi pár darab , fel is kellene tennem egyet , de elég nehéz és átmenő csavaros is .
Kis fúrógépen kifogott rajtam egy mangánacél  darab .

sufnituning

Igen az ára az jó, tehát jó árában van,de meg lehet venni még a KGST piac termékeit is, TOS és társait occóbban. Nem mondom drehálni azok is jók.

PSoft

"...észrevettem magamon is hogy néha furán tudok írni"

És...tényleg!:)

"Síktárcsám az van ilyesmi pár darab..."

Kétszer is megnéztem a nicket...
Azt hittem @elektron ír, de nem.:)

jani300

Jól van , nem tudom mi a hivatalos megnevezése , körülírni meg lusta voltam . :)
Egyébként olvasással is nő az ember szókincse , nem lehetetlen hogy tőle vettem át .[#nemtudom]

s7manbs8

Újítom a magyar nyelvet, ja. Na most meg haverne kéne esztergálni egy nemes fa darabot, ennyi komoly munka vár a gépre ma csak, egy nem egyenletes vastag darab valami székláb lehetett régebben, újkorában, abból lesz majd svájci bicska késnyél.

dz7ssc2ac

Üdv kedves Tagok!

Nagy pontosságú gépekkel vállalok CNC esztergálást, gépalkatrészek, egyéb forgástestek megvalósítását, egyedi és kis szériás gyártást. Átm. 300mm-ig, 400mm hosszméretig. Munkáimra minőségi és méretgaranciát vállalok, általában rövid határidővel! Kecskeméti telephelyen személyes átvétel lehetséges, de természetesen postázok is!

Kérdéseket, műszaki rajzot, ajánlatkérést erre a címre várom: mezes.tamas@citromail.hu , vagy tamaslajosmezes@gmail.com
Köszönöm!

s7manbs8

Kisebb kihagyás után majdnem sikerült fúrnom egyet a kisesztergámmal, de a műanyag kerék megint megadta magát, csak érdemes ebbe rendelni párat vagy erősebbet.

jani300

A fúrás technológiai adatai ? :)
Ne állítom hogy túlerőltetted , csak avval együtt kerek a dolog .

s7manbs8

De megerőltettem, legalábbis neki ez már sok volt, azóta megint össze forrasztottam a pákával és most megint működik. :)

Egy lenyalt élszalagú 7-es fúróval mentem bele egy barna színű textil bakelit anyagba, ami emiatt szorult benne és szegény nem bírta. :)

s7manbs8

A végét a fúrónak azóta leflexeltem és megköszörültem, így már nem szorult meg.

jani300

hostya

Most olvastam az INDEXEN...

Laslie oldala új helyre költözik. (!!)

Új:      http://metalturning.hu/

Régi:    http://turning.fw.hu/

J-Steel

Kúpot és gömböt esztergálni lehet másképp is:

Kúpot esztergán:
-kiesztergáló fejjel acélgolyók között. 4:00
+ nem kell a szegnyerget elállítani.
Gömböt marógépen:
-kiesztergáló fejjel és körasztallal. 5:50

r5y7cufaj

Sziasztok!

E-bay-ről milyen lapkást kést s lapkát "szabad" /érdemes venni rézhez és acélhoz.

Köszi!