Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ez volt, de egy másik videó indul, és aztán léptethetek előre hátra, nem találom.

svejk

KoLa

Nem tudtam még idáig megnézni, csak a videó kezdő képét!
Utána csak egy forgatós csőlézert jön be!hagyjuk!nem is érdekel ezek után.
Kár volt idenézni!

zozo

A video kezdőképen először klikkelj az indításra, azután jön amit lentebb írtam.

Csuhás

Nagyon sajnálom hogy nem tudjátok megnézni. Nem én raktam fel ezt a videót, hanem a világnak az a része akiknek eszükbe sem jut hogy van más a facebookon kívül. Szvsz ha kapcsolatot akarsz a világgal (gyerekeiddel) akkor csinálj egy kamu facebook regisztrációt. Nekem is van én se használom semmire egy év alatt van annyi aktivitásom rajta mint a kollégáimnak fél óra alatt. Viszont meg tudok nézni több esztergályos topikot ott is, és pl a linkelt videót.

zozo

"...ha kapcsolatot akarsz a ...(gyerekeiddel) akkor..."

[#nyes][#taps][#eplus2] -van benne valami!

svejk

Nekem nincs, mégis meg tudtam nézni, ahogy Zozo is útmutatta.

KoLa

Csak sikerült megnézni!a telón elindult a videó.
Tetszik ez a felépítmény a lánchajtással.

svejk

A #6144-ben még máshogy nyilatkoztál:)

De mi ebben a jó?
Lefoglal egy egyetemes esztergát.
Ha sok kell belőle, akkor ennyi erővel majdnem egy célgépet építhetett volna.
Ha meg csak egy darab akkor tudni kell elengedni a feladatot.

Egyébként meg szerintem ez majdnem inkább marógépre való feladat, hiszen aligha kell eszterga pontosság, ráadásul ott  mindjárt belefúrhatná a peremcsavarok helyét is.

ywathzay

Portálmaróra való feladat, eszement, életveszélyes mutatvány.

Csuhás

Bizonyára nem a videón mutatott megoldás az optimális. De nekem tetszett ahogy a lehetőségeket kihasználva egy fél nap alatt összeüthető eszközzel mégis csak sikerült pótolni mondjuk egy portálmarót. Fuserálás ez de szvsz elég átgondoltnak néz ki. Szóval egy hobbistának hasonlóan kell rögtönöznie néha hogy a meglévő eszközeivel meg tudja oldani a feladatát.

svejk

Kreatív?
Szerintem nem.
Inkább passzol rá főnököm egyik mondása, miszerint a kreativitás nem más mint a tudás hiányának a pótlása kényszereszközökkel... vagy valami ilyesmi.

PSoft

Ti se vettetek 'anno...mágnestalpas fúrógépet.
Minek is kellett volna, arra a pártíz lyukra/menetre.[#vigyor]

Csuhás

Azért én értékelem ha valaki nem csak kimondja a szabvány választ hogy karuszel eszterga vagy portálmarógép, hanem ezek hiányában is tud használható megoldást kitalálni. Legtöbbünknek kevés gép van a műhelyében így napi gyakorlat az hogy egy feladatot nem a szokványos módon hanem "kreatívan" oldunk meg.

KoLa

Azért is maradtam rajta a problémán mert, érintettnek éreztem magam a sok kúp esztergálás ügyén,ezt már terveztem jó pár éve hogy másik főorsót fogatok néhány pillanat alatt az ágyazatra, és gépi előtolással kúpot esztergálok,de ez a kiemelés még kellett hozzá hogy tovább gondoljam!Köszi!