Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Mi a konkrét kérdés?
Vannak Okuma gépen dolgozó ismerőseim, bár azok azt hiszem 5020-asok.

g89ketty

A gombaszedő valamelyest szakértő is, különben nem szed sok gombát.[#nyes]

Pali79

Idézem: "pèldául hogyan lehet ismètelni egy program rèszt tehát ha alátètet csinálok akkor kifurás után hogyan irom be hogy ötször oldalaz átmèrőz furatsimit leszur ütköztet"
"Vagy nagyolo ciklus pl egy mondatba hogy irom be hogy mondjuk átmèrő 100ról 30ra nagyolja le a darabot"

r6tect4u9

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni, Budapesten keresek olyan vasudvart, amely nemcsak cégeknek értékesít, hanem magánszemélynek is és tartanak 200mm körüli átmérőben köracélt.
Volt régebben téma, de nemtalálom.

Előre is köszönöm!

bundyland

Hali !

pl. Loksacél

r6tect4u9

Köszönöm szépen a gyors választ

KoLa

r6tect4u9

Köszönöm [#vigyor]

Robika37

Üdv Az Uraknak !

Segítség kellene. Bolgár Cu 502 eszterga lakatszekrényen lévő indítókarról és a reteszeléséről kellene fénykép . A miénkről sajnos hiányzik és szeretném pótolni.
A sebességváltó működtető mechanizmusáról is jó lenne valami robbantott ábra féleség vagy ha valamelyikőtök javított ilyesmit és lefényképezte a javítás fázisait nagy segítség lenne...kicsit már megjavították és azt szeretném helyrehozni....nem mindegyik fokozat van a helyén a feliratnak megfelelően.

Előre is köszi ! Robika

Virbo

Ez itt a reklám helye: [#vigyor]

Néha szoktam esztergálgatni kismotor hengertesteket (Szilíciummal ötvözött alu + még ki tudja mi van bennük) hegesztés után. Olyankor mindig hálát adok az égnek, hogy milyen kellemesen felpuhul az anyag, és milyen szép élrátéteket tud alkotni a késhegyen. Lsd első kép...

Mivel nekem kicsi gépem van (ami hegesztett vázú, nem öntvény), továbbá nem tudok köszörülni (köszörűm is csak egy van "normál" korongokkal), a tokmányhoz viszonylag távol esik a hengertest, és az olajos kenegetésen kívül nem tudok mást használni kenéshez (társas házi pince)így nem igazán tudtam megoldást találni erre a problémámra. Próbáltam Hss kést többféle köszörüléssel, vídiát, és igen lapkákat (kifejezetten aluhoz valót is). Köszörülni megtanulni nem fogok tudni jutúbról, szakit nem ismerek aki meg tudna tanítani, így maradt a próbálkozás.

Régóta szemezgetek a Varga Laci által kreált késsel és gyémántlapkával, a reklámszöveg szerint pont ide való lenne.
A minap meg is jött és hát azt kell mondjam leesett az állam...!
Ami először feltűnt, vagyis megdöbbentett, hogy sokkal kevesebb erőt kell kifejtenem a szán tekerésénél, mint eddig bármikor. Jó éles az a lapka... Élrátét semmi, kis vágósebességnél se (kenés nélkül). A felület tükör sima(lenne ha nem kézi előtolással használnám :) ) Az eddigi fogásmélységeim többszörösét lehet használni.

Egyszóval igenis létezik megfelelő lapka kisgépre is. :)

(Az utolsó képen az utolsó pár fogás a lapka keményfém oldalával készült, a kis fényes sarok még a gyémánttal. Érdekes módon a keményfém él is jóval nagyobb erőkifejtést igényelt a kézikerékre...)

KoLa

?
Lehet hogy újra kell gondolnom az esztergálást.

sufnituning

Hát nem tudom??
Én HSS-el ugyan olyan szépet tudok csinálni mint gyémánttal, csak a HSS-el sokkal nagyobb fogást lehet venni.[#nemtudom]

jani300

A gépről esetleg épek ?
Kíváncsi vagyok .
Ha esetleg megszólnák az sem baj , nem fog összedőlni a világ :)

svejk

Kis ceruzahegyezőn is?

sufnituning

Igen, miért ne? csak ott már nem akkora fogással.

Tényleg próbából csinálok is majd egy kis gépet, hogy azon kipróbáljak dolgokat. Egy kis gyengét, mondjuk egy 500 wattosat.