Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

"A MACH talán szinkronizál de csak egy index impulzussal és a LPT porton vagyis erősen felejtős "

Emlékszem mert még mondtad  hogy fejhallgatóval meghallgattad a " muzsikát "
Azért írtam hogy felejtős mert a modern gépeken ( laptop ) nincs is LPT port .  Az UC100 ami helyettesítené a portot meg nem tudja a szinkron menetet

9pk59nuy

Viszont olthatatlan a kíváncsiságom abban az irányban , hogy az UC100 csakugyan nem szinkronizál, vagy valami pufferbe dobálja-e az index jelsorozatot, és önkényesen egyengeti a jeleket? Mert ebben az esetben esztergára semmi előnye az adapternek azon kívül, hogy USB-n lehet vele primitíveket gömbölyíteni.

Meg kellene kérdezni a gyártót, hogy valójában miként működik a szinkron csatornája az adapternek. Abban az esetben, ha állandó a késleltetési idő a rendszerben, akkor használható, de ha azonos idejű a generált jelsorozat (ahogy azt értem az írásodból), akkor az bizony csalódás.

Jó lenne egy darab vizsgálatra, mert nekem nincs. Többször akartam venni, de elriasztott, hogy a licensz egy adott példányra szól, ha tönkremegy akkor másikat kell venni.

svejk

UC400ETH alatt ne add.
Elromlik?
Nálam mindegyik verzió volt már igen mostoha tesztkörülmények közt is de még sosem lett egyiknek sem semmi baja.

De ha mégis igen a gyártója tutira méltányos áron megjavítaná.

ANTAL GÁBOR

Sajnos az Uc 100 Mach -hal nem vág szinkron menetet . A legjobb tudomásom szerint úgy működik hogy megmintázza az indexet amiből kiszámolja az aktuális fordulatot majd elstartolja a menetet. Ha közben megváltozik a fordulatszám ( mert a forgácsolóerő visszahatott a főorsóra ) akkor nem lesz jó a menet .
Én a TOS sal használtam , és annak stabil volt a fordulata ( 6.5 kW os a motor ) .
 De amióta van UCCNC és Uc400 ETH azóta nem próbálkozom .  Azt viszont nem tudom ( és rossz hírét sem akarom kelteni ) hogy az UC 100  tudná e a szinkron menetet az UCCNC vel ??  Azt hiszem az a gond hogy a processzor kapacitása kevés   ( de majd megcáfolják Balázsék vagy Dezsoe ha sikerült valamit kipréselni )

J-Steel

Valaki érti ezt a videót, hogy a leszúrókés 0:44-nél miért nem sípol?
https://www.youtube.com/watch?v=TrKb3hq3C6c

6rk75uezn

Ott van mutatja.

happisusu

A kés alsó részében lévő sárga betététek a vágó lapkával interferálnak / a keletkező rezgések gyengitik egymástha ha azonos a frekvenciájuk, de ellenkező az amplitudójuk.

ywathzay

Azért nem sípol, mert nem vágták alá a sípoló hangot.
Ezt most nehéz eldönteni, hogy ön- vagy anti reklám, nekem egy iscaar pengém van, igaz 100-ra még nem de 80mm re már toltam ki, olyan szépen, csendben forgácsolt hogy öröm volt nézni, használni. De most akkor kiderült hogy mégis rossz? [#wow3]

svejk

vjanos

Ugyanez a cucc, lassításokkal és hanggal.

konvoid

Üdv Mindenkinek !

Szeretném megkérdezni, hogy kinek volt dolga
1.4410-es anyaggal?
Érdekelne mivel és hogyan esztergálta.
A Sandvik amit ajánlott lapkát és hozzá a paramétereket,
1 darabot sem tudtam megesztergálni.
( 50-es átmérőt kell leesztergálni 35-re 60mm hosszon )

Előre is köszönöm.

J-Steel

Itt azt írják:

4# Hozzászólás:
Előre mondom a késnek/lapkának erős kopása ennél az anyagnál mindig lesz!
 Mi ezt az anyagnál leggyakrabban Seco-lapkákkal (TP200) érjük el a jó eredményt. Vc=65..110m/perc, ami a megmunkálástól függ. Ha lehet szárazon!

5# Hozzászólás:
 ... A legfontosabb először is, hogy a lapka a lehető leg élesebb legyen, és hogy jó legyen a bevonat. Ehhez a egyedül csak TIN megfelelő. A VC inkább a legkisebb....

6# Hozzászólás:
Valami hasonlót munkálok én is meg éppen. Az enyém 1.4057 (X17CrNi17-2).
Nagyoláshoz Vc=165m/min, ap=4mm és f=0,33. Ezzel 25 percet bír az él.
 Nálam ez azt jelenti, hogy egy él = egy munkadarab.
 Mindezt egy Sandvik CNMG120412MR lapkával GC2025 (tartóban).
 A gépem egy Okuma LB300. Körmöspofába befogva szegnyereggel megtámasztva.

6rk75uezn

Meg tudod mutatni nekem azt a kést?Milyen vastag?
Köszi válaszod.

J-Steel

Még egy triviális dolog jutott eszembe. Nem lehetséges, hogy már felületedzett az anyag, ezért nem fogja a lapka?

konvoid

Nem felület kezelt. Alapból 35 HRc a keménysége.
Az éles lapkát letöri.
30-as vágósebességgel 2-3mm fogásmélységgel 0,2-0,25-es előtolással bír ki a lapka 4db-ot hűtéssel.