Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Én szoktam 0.9-es furatot készíteni 500as műszerészpadon, az szokott sikerülni.Azért   ekkorát mert a 0.8 furatba a 0.8-as pöcök beleszorult.Szóval az a D2.8 sem lehetetlen.

s7manbs8

Csináld a tervet van cnc maróm is meg egyebekm ha kell azon nem fog múlni.

svejk

Bronzlemezből huzallal szokták vágatni az órások.
Legalábbis sokszor láttam már huzalosoknál ilyen munkadarabokat.

somma

Volt már itt a fórumon, hogyan fúrjunk  nem 2-2.5 mm-es furatot ...
FURAT

Több részes !

fn47xk7ei

Ma már nem mert most értem haza . De ha kell akkor valahogy eljuttatom neked valahogyan csak le kellene szedned róla egy gyorsbefogós tokmányt mert nekem nem sikerült , erőltetni komolyabban meg nem akartam mert féltem , hogy esetleg megsérülhet a kúpfelület .

s7manbs8

Havernak faragtam még most egy polír korongtartó egyik felét.

Timár László

Holnap rajzolok valami odavaló percmutatót, ami jellegében hasonlít a mostani óra mutatóhoz. De azt már n a telefonomon csinálom. Gondolom egy dxf és pdf jó lesz.

s7manbs8

borvendeg

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni!
Van egy TIP típusú esztergám, minimálisat volt használva(kopásról nem beszélhetünk).
70mm hosszú(10mm átmérőjű) tengelyen az átmérő 0.5mmm-t kúpos. A tokmányhoz közeledve csökken.
Cserélhető lapkás kést használok, a mérés során új lapkát használtam és nagyon kis fogást. Természetesen forgócsúccsal meg volt támasztva a tengely.  
Mi lehet a hiba oka? Én beállítási hibára gyanakszom, de mi lehet rosszul beállítva?

üdv.

J-Steel

A csúcs középen van?

J-Steel

Tenni kell egy állócsúcsot a szegnyeregbe. Esztergálni egy csúcsot tokmányban. Majd összetolni. Ott látható az eltérés.

borvendeg

Köszönöm a segítséget! Este megpróbálom! Lefotózom az eredményt.

Csuhás

Fél mm kúposságnak már szemmel látható oka kell legyen. Amikor a központfuratot fúrtad akkor a fúró eltalálta a forgástengelyt? A csúcs középre talált bele? Hossz szánnal esztergáltál és nem az esetleg elállított késszánnal?

J-Steel

Még azt érdemes leellenőrizni, hogy a kés és az esztergacsúcs egy magasságban vannak-e.

s7manbs8

A kis esztergán Sieg C3 nem tudok befogni egy anyagot mert kissé nagyobb, mint a külső pofájával amit meg lehet fogni, ilyenkor mi a teendő ?