Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

A furaton kívül megvan.

ywathzay

Még ne fúrd ki. Próbáld újra, egy élesre köszörült késsel, nagyobb fordulaton. Min. 1200/perc.

s7manbs8

Mit próbáljak ki ?

s7manbs8

Most még nem fúrom ma. Nincs olyan fúróm sem ami kellene.

s7manbs8

Egy óra alatt egészen jól megéreztem, hogy mit hogy kell tekergetni, belejöttem, utána már jobban ment. :)

s7manbs8

Egy g kódot írok hozzá majd, ilyesmire most manuálisan megtapasztaltam hogy érdemes.

s7manbs8

A kés hegye egészen középen van.

Timár László

Gondoltam arra is, hogy nem kell kifúrni. Akkor meg egy hüvely kell rá öszetoldani a régit az újjal. Akkor a nagy átméröje elég ha megegyezik a régi átméröjével. 2.8mm furatú muff amit esetleg meg tudok sodorni 0.1 trombitalemezböl és összecinezem. Ez már igazán barkács...

svager

Akkor már csak egy éles kés és megfelelő alapanyag kell..[#kacsint]

Timár László

Ha már megvan, csak fúrni kell akkor ha nincs fúró pont 2.8mm akkor esetleg egy 3.0mm fúró végét le lehet 2.7-re köszörülni és azzal fúrni. Vagy esetleg 2.5mm fúró és lecsiszolom a meglévö tengelyt valahogy.

ywathzay

Ha leköszörülöd nekem a 3-as fúrót kézből 2.8-ra, de úgy hogy ne szoruljon be, akkor elkészítem az alkatrészt grátisz.

ywathzay

Ha leköszörülöd nekem a 3-as fúrót kézből 2.8-ra, de úgy hogy ne szoruljon be, akkor elkészítem az alkatrészt grátisz.

ysc3kmx9v

Amikor valaki 2,8 mm pontos furatot szeretne fúrni, először fúrja ki egy kisebbel,és utána a méretessel. A fúrókat lehet kapni tizedes lépcsőzetben, sőt én már használtam 1,65 mm fúrót is. A nagyon pontos tájolású furatot pedig fel lehet fúrni esztergakéssel a 2,8mm is.

Timár László

Az egyetem után a Közlekedéstudományi Intézetben voltam tud. munkatárs. Ott volt még esztergám Emcomat7. maró egységgel szupportköszörűvel (~1990). Most egy satum van otthon egy salgó asztalkán. Befogom a fúrógépet a satuba, a tokmányába egy 3.0mm fúrót és bekapcsolom fixre. Vagy smirglivel, vagy polírpapírra, vagy köszörűkővel, vagy Dremmellel leszedem kézből a végét ~5mm hosszon. Annyi amennyi, 2.6-2.8mm re. A meglévő tengelyt úgyis hozzá igazítom ha kell. Akinek esztergája van az azzal csinálhatja ugyanezt. Ez a csinálósdi nem munka, még tán hobbi sem, inkább csak őrültködés. Mint látom Elektron is hasonló hozzám, mert este fél tizkor szombaton esztergálgat túlórapénz nélkül. Nehogy komolyak legyünk egymással ilyen ügyben, ez az óra biztos nem éri meg. Láttam egy videót, ahol atomerőmű nukleáris fűtőanyag szállító vasúti kocsit teszteltek, összeütköztetve két vonatot x km/h sevességgel. No az egyik elején ez az óra volt úgy látom..

mex

Véleményem szerint "őrültködni" is csak precízen, a legjobb eredményt adó módon érdemes.