Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Meg tudná valaki mondani hogy a görgöscsapágyas főorsóval rendelkező E400 ( ??)  as nak mekkora a csapágya? .
 A Csuhás könyvtárban csak siklócsapágyas verziót találtam  A birtokomban lévő ( 2 db) gépkönyvben is )
  Valószínűleg a megnevezés sem korrekt ( de nem igazodok el   Lehet EE 400 lehet EU400 stb .  Nem teletalpas hanem bakokon áll és kocka formájú .
 A csapágy száma érdekelne   ( ez egy 1/12 es kuposságú belső gyűrűvel rendelkező csapágy aminél a belső gyűrűt egy anyával rugalmasan lehet deformálni és így kell beállítani a hézagot )
De egy orsóházi rajzot is szívesen vennék

ANTAL GÁBOR

főorsó ( csapágya)

bundyland

Talán NN3018, EU400 az.

bundyland

Nekem van gépköny, csak JPG-be.

ANTAL GÁBOR

Nincs kedved átküldeni nekem vagy feltenni a tárba ?  Ha küldöd akkor zippelve talán belefér a levelezőbe ( Küldöm a direkt e mail címet  a privát üzenőben )

Csuhás

Küldd el nekem és közzé teszem, mondjuk pdf-be konvertálva.

bundyland

Szia !

Elvileg kapnod kellett egy linket.

Csuhás

Így történt. Legkésőbb holnap megosztom.

js44ksuki

EU400 főorsócsapágyai: Elől (tokmány felőli oldal) NN 3018 K/SP 2 soros hengergörgős csapágy (K/SP szuper precíziós csapágyat jelent), hátsó csapágy 7213/CP5 1 soros ferde hatásvonalú csapágy (CP5 pontosságot jelenti), és egy 51213 támcsapágy.

J-Steel

Készülök megtoldani egy 20x2 trapézmenetes orsót. 40cm-ről 65cm lesz.
 Szerintetek milyen mélyre érdemes befúrni, és mekkora legyen a furat, amibe a toldat kerül?

kb. 18mm a trapéz magja. Azon gondolkoztam, hogy minél nagyobb a furat, annál nagyobb nyomatékot tud biztonsággal átvinni, de a falvastagságot sem akarom nagyon csökkenteni.

Csuhás

Amit leírtál annak alapján inkább vegyél 65cm trapéz orsót egybe. :- )

jani300

Keresztmetszetben áthegeszted felszabályozod ,ennyi .
Hajlító igénybevétel gondolom nincsen ,ha szerszámgépé .
Saválló vagy bázikus elektróda ,ha jobb anyag .

jani300

Feltételezem azért , nem magát a menetet hosszabbítanád  :)

J-Steel

Muszáj most így megcsinálni. Egyelőre tesztre, aztán ha beválik, akkor majd lecserélem.
 Nem a trapézmenetet akarom meghosszabbítani, hanem a kivezetést a másik irányban.

J-Steel

Ragasztani fogom.
 A kérdés az, hogy milyen mély legyen a nyúl ürege, és mennyi legyen az átmérő.