Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Ebben teljesen egyet kell értenem veled.

5j7em9v6t

Tisztelt Fórumozók!
Itt is érdeklődöm egy EE 250-01 típusú esztergagép gépkönyve iránt, hátha van valakinek ilyen a látókörében, esetleg van olyan "öreg róka" ismerőse aki birtokolt ilyen gépet, vagy dolgozott rajta és valahol szunnyad a gépkönyve. A 60-as 70-es években gyártották ezeket a gépeket a SZIM Kőbányai gyárában. Minden géphez 2 db gépkönyvet adtak, tehát valahol csak létezhet ilyen. Előre is köszönöm a problémámra szánt időt és a választ. Kovács Dénes

kvma5u9e8

Sziasztok !
Szeretnék érdeklődni hogy tudtok-e szerszám-gépjavító
céget / maszekot Budapesten ? (14 ker közelében nem lenne hátrány :) )
Üdv:
Norbi.

fy9k4amuy

Ha kisebb hézagú csapágy kerül a csiszolóba, az se jó?
Vagy a levegősek, azok stabilabbak?
Csak érdekességképp kérdezem

Istvan0728

ywathzay

Megtaláltam a szupport köszörű problémáját, miért is nem volt jó a felület. A kő felszabályozása nem volt megfelelő, vagyis nem megfelelő módon történt. Most már azt hozza amit hoznia kell, hibátlan sima felületet.

6rk75uezn

Akkor jól irtam én,hogy a szabályzással lesz a gond ;

svejk

Ha lehet kérni itt is merülj a részletekbe!

ywathzay

A lényeg röviden, hogy mivel ez a köszörű rendelkezik saját nóniusszal és ez 0,01 osztású, a szabályozást amikor végeztem a keresztszánon vettem fogást, ráadtam 3-4 tizedet, látszólag ugye egyenletes sima felület keletkezett a kövön,  most már tudom gyakorlatilag nem.
Mivel ismét a kúpköszörülés van porondon, (most készül a M50 kúp) a kéziszán használatával, így a köszörű felrakása után egy kis igazítást gondoltam a kövön, és a köszörű nóniuszán vett 0.01 fogásokkal felsimítottam a követ. Akkor jó, amikor szemmel alig láthatóan, de a kő teljes szélességében nagyon halovány szikra látszik a szabályozó gyémánt csúcsán, szinte már nem is porzik, és nem kézi tekeréssel, hanem egy fúrógép segítségével forgatom a kézikereket, hogy folyamatos legyen a haladás, ne szakaszos. Tudatosság nem volt benne, de a végeredmény magáért beszél, majd holnap teszek fel képet.

svejk

Köszönöm a magyarázatot!

6rk75uezn

Sziasztok.
Megosztanám a kis frissen készült körasztalom,marógépem még nincs de sokszor bajban voltam ha tárcsaszerű anyagokban pontosan kellett furatolni/menetelni,mint pl egy tokmánytárcsa.
Szétnéztem mim van itthon.
10-es lemez,egy 200 as tokmány,egy nem használt Ean tokmánytárcsa,és ez lett belőle.
1:40 re csinálltam és van rajta egy 100-as nóniusz.
Vannak további képek ha valakit esetleg érdekel megosztom.

jani300

[#eljen] Jól néz ki !

dezsoe

[#eljen] klassz! Tedd csak ki a többi képet is!

6rk75uezn

Köszönöm mindkettőtöknek.
Itt van még párdb kép:
Képek

jsugc4fsx