Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

A Pomázi 250-es M-es lett volna?

r5y7cufaj

Sziasztok!
E1n esztergát akarok cnc-síteni. Mekkora léptetőmotorokat raknátok a hosszán illetve keresztszán mozgatásához?
Köszi!

s7manbs8

Jó combosat. :) Mérd meg mekkora erő kell a tologatásukhoz, utána lehet így számolni mekkora az optimális.

9pk59nuy

Nálam egy hasonló nagyságú gépet az alábbi konfiguráció hajt:
6,5Nm motorok, golyósorsó-golyósanya, Klavio 50V 4,5A vezérlők
Bőven rendelkezik a rendszer erőtartalékkal, a G0 sebességből vissza kellett venni, hogy komfortos legyen a kezelhetőség. Soha nem téveszt, és nem "mászik" a méret.
Ugyanezek a hajtáselemek egy ZX7040 marógépen is működnek hasonló eredménnyel.

r5y7cufaj

cdswcrkpn

Igen az volt. 1 nap alatt elvitték.

wolfthomas75

Kedves Fórumtársak!
Segítséget szeretnék kérni!
Keresek olyan esztergályos szakit aki az alábbi tervek szerint elkészítene nekem egy tokmányfelfogó tárcsát.
Rajz nem valami szuper de szerintem érthető rajta minden.
Ha még el is küldené postán......
Természetesen előre utalok!!!
Köszönöm szépen!
wolfthomas

s7manbs8

Mindenképpen acélból szeretnéd ? Vagy egyáltalán miből, azt nem írod.

wolfthomas75

Gondolom igen az ilyeneket acelbol keszitik
Koszi szepen

Csuhás

Olyan érzésem van, hogy neked van a gépeden egy tokmánytárcsa ami 52-es peremű és neked 55-ös a tokmányod.
Ha jól gondolom akkor ezt nem így szokás megoldani, hanem valahogy így

Istvan0728

E2N főorsó csapágy állításához keresek körmös kulcsot.Ha esetleg van valakinek és NEM akar megválni tőle, akkor megköszönném amennyiben készítene róla egy méretezett rajzot, fotót és elküldené nekem.

Köszönöm: István

Csuhás

Mérd meg az anya átmérőjét, és esztergálj egy olyan gyűrűt, legalább 1cm2 keresztmetszettel, ezután készíts egy fogat, menettel vagy hegesztve. A gyűrűből vágj le egy majdnem félkört, és hegessz rá nyelet, egy kis háromszög betéttel a két anyag találkozásánál. Brutális erővel kell az anyát tekerni tehát erősre készítsd.

Istvan0728

Igen erre gondoltam én is, csak nem akartam addig megbontani a gépet, míg nem készítem el a gyűrűt.

Csuhás

Ha nekikészülsz, akkor úgyis leveszed az orsóház fedelét. Akkor mérsz, majd visszateszed akár csavarok nélkül is, esztergálsz, stb. Max pár csepp olaj fog kiszivárogni, amit simán letörölhetsz.

svejk

No és ami a lényeg, dokumentálja majd a kulcs méretét. :)