Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

r5y7cufaj

Ezen én is gondolkodtam, hogy nehéz lenne vele átmérőzni.

r5y7cufaj

A háromszög lapkás késre ez van írva: ISR 16x16 90°
A négyszögesre ISR DP 16x16 75°

vadember

A 16x16 a késszár mérete, a 90° és a 75° pedig a főél elhelyezési szög. Nézz át egy-két katalógust tisztább lesz minden. Rögtön az elején szokott lenni a leírás.
Pl.:75°

vadember

Válogass itt. Én már legalább 100 db kést vettem tőle.Ali

Vegyél hozzá ilyen lapkát és magad alá fogsz pisilni az örömtől olyan felületet csinál. Kb. háromszor tartósabb a  keményfém lapkánál. Ésszel még hűtés nélkül is használhatod. 900 °C- fokig éltartó.Lapka

fy9k4amuy

Ezt én is csak ajánlani tudom.
Nekem is van egykét lapkám innen, vagy a "MZG Cutting Tools" boltból, és tényleg jók. Cserébe kb 1000Ft vagy drágább egy lapka.
Én leggyakrabban az itt is kapható WNMG TS fajtát használtam, és bevált.

r5y7cufaj

Sziasztok!

Újabb kérdésem lenne.
E1n keresztszánját ,hogy lehet levenni? Nem találom az ütköző csavarját, netán alul van?
Köszi!

Kellemes ünnepet mindenkinek![#pias]

jani300

Hűha ! Nem maradt bent véletlenül a keresztszán orsó anyája ? Ha igen , hát vedd ki .

r5y7cufaj

fy9k4amuy

Alulról tapogass bele, lehet hogy van egy hengeres szeg, ami a keresztszán anya  központosítását/megvezetését végzi, lehet hogy az bennemaradt és az ütközik fel. E2N-ben legalábbis van ilyen kis szeg.

Illetve lazítsd meg a betétléc csavarjait,  lehet amiatt szorul meg és nem jön le a szán.

r5y7cufaj

Köszi, holnap lelazítom a lécet. Viszont mind a két végállásban határozottan érezhetően ütközik valamivel.

jani300

Volt E1N em , és le is vettem a keresztszánt róla .
De nem emlékszem hogy a keresztszán anyán kívül mást is ki kellett volna venni .
De rég volt ,nem emlékszem tisztán a részletekre .

6rk75uezn

Sziasztok.
Volt már valakinek gondja ezzel a fajta emulzió szivattyúval?
Forgás irány oké de mégsem nyom rendesen.Emel vagy 10cm t és annyi.
Köszönöm amsegitséget.

000000000

Jól van bekötve?

Csuhás

A forgásirány az óramutatónak megfelelő a lapát felől nézve. ( Gondolom nincs eldugulva, pörög rendesen, nem melegszik, és nem a frekiváltóra van kötve, a lapát fedélnél nincs nagy hézag. )

6rk75uezn

Igen,óramutatóval meg egyezően forog,rajta is van egy nyilacska.Eldugulva nincs,kitakaritottam mindent.
Pörög szépen,láthatod mögötte a kondit (230V)
A lapátfedél és lapát közötti hézag pedig adott,a fedél pedig nyilván igy való rá,de már meg is forditottam :)