Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Lehet hogy tévedek és tényleg 4 cső van.(csak emlékezetből irtam)

Tehát a gyári pumpánál sem telik meg az üvegbúra csak lüktetve felnyomja igy látszik hogy ...
Igen egy külső motor hajtja és a szivattyúra ráfolyás van.

"
Ha tiszták a csövek jön az olaj. Elfolyó oldalon nem nagyon van ellenállás (Ha tiszta...)"

Igen,nincs annyi ellenállás hogy fel tudna töltődeni az a kb 2cl es üvegbúra.

6rk75uezn

Talán igy lehetne megoldani a legegyszerűbben hogy oldalról is lehessen látni valamelyest hogy tuti van olajzás.

Kék szinnel egy kis csőtoldås.

szucst

Nem egészen értem akkor, mert egy pl fogaskerekes pumpa jóval többet nyom.
Ilyesmi anomáliák esetén én újra szétszedem és előről kezdve az egészet lépésről lépésre átnézem mintha egy új szerzemény lenne.
Ötletem nemigen van így messziről.
Csak olyan butának tűnő tippeket tudok adni amikbe én is belefutottam:
Nem kicsi a pumpa? Pl lada olajpumpaméret már bőven jó
3f motor hajtja? Forgásirány jó e? Nálam még fordítva is felköhögöt egy keveset...
Csöveket szakaszonként ellenőrizni működő pumpával.
A rendszerben nem tud eltünni túl sok olaj?
 Olajvisszafolyó furatok mindig retkesek, el vannak dugulva, olaj nem talál vissza a tartályba. Indítás után olajszint megmarad?
Hmm a Direkt ráfolyás: külön tartályból csővel? ott a ráfolyó keresztmetszet pl lehet kicsi, amit lehet/ ameddig lehet fel kell fúrni, és a ráfolyó csőhossz minimális legyen.
Ha lesz megfejtés azért írd meg lszi!

6rk75uezn

Minden okés az olajzåssal,sőtt még igy is majd dupla annyit szállit mint a gyári dugattyús.
Igy is azzal küszködtem hogy a tartályból elszivta hamar mert nem tudott annyi visszafolyni,igy az orsóház alatti visszafolyó csövet cseréltem vastagabbra,igy most oké minden.
Kis méretű az olajpumpa de névleges fordulatszámon igen csak sok volt a szállitott mennyiség a gyári pumpához képest igy a forsulatot csökkenteni kellett.
Nincs semmi gond,nagyon jó lett és halk is (nem úgy mint a gyári katt katt katt katt :) ) csak épp nem látom rendesen szemből az olajzást,de ma kipróbálom az alsó képen lévő csőhosszabbitós dolgot.
Mikor még a gyári pumpa volt benne akkor még nem volt üvegbúra (utánna szereztem be) előtte csak egy kókányolt piszkos plexi darab volt oda téve.

Istvan0728

Laci!

A plexibúra az olaj cirkulációjának ellenőrzésére szolgál! Ha csurig lenne, buborék mentesen látnád az áramlást? Hát nem!

Nekem, amikor megvettem a gépet azt mondta a több évig azon dolgozó esztergályos, hogy indításkor ránéz a burára és, ha bugyogást lát, akkor rendben van az olajzás. Szerintem soha nem fogod elérni, hogy az a búra tele legyen, nem ez a funkciója, de vannak nálam nagyobb tudorok is, majd megcáfolnak, ha nem így van.

6rk75uezn

Igen,igazad van ;) ha pl annyira elgyengülne idővel az olajpumpa (kizárt) akkor lehet hogy az üvegbúrát tele nyomná de tovább már nem nyomna vagy nem eleget,magyarul átvágna hogy van rendes olajzás közbe meg mégsem,de lehet rosszul gondolom.

KoLa

Ha nincs olajozás akkor ebből a térből visszafolyik az olaj ha van akkor tele van, csak nem látszik, ezért én az összes E400-at ami a közelemben van, megműtöttem, beillesztettem ebbe a műanyag ablakba egy alu alátétet (minél közelebb legyen az ablak belső falához) a külső átmérőn belereszelve rádiuszos réseket( mint egy lánckerék) hogy tudjon átfolyni az olaj, és így már jól látszik az olajozás, ha van.

6rk75uezn

Köszi.
Irok üzenetet.

PSoft

A TUM-25B-n gyárilag hasonló olajkémlelő van, mint amit leírsz.
Frankón látszik ha áramlik az olaj, de az is, ha nem.

KoLa

r5y7cufaj

Sziasztok!

Van két ilyen késem. Ezekhez lehet kapni lapkát? ISR márkájúak (gondolom iscar). Nézegettem az iscar lapkáit de ilyen méretű lapkát nem találok.ISCAR 3szög lapkák
A háromszög lapkát 13,1mm szélesnek mérem.

A következő kérdésem, hogy az ebay-en található "olcsó" lapkák mennyire váltak be, használhatóak? (acélhoz, aluhoz, rézhez)
pl ezek: TNMG160404

SNMG1204

Köszi!

y8bckmbx

A jobb oldali késhez jó kell hogy legyen az iscaros lapka,mi is használunk ilyen kést.

fy9k4amuy

Hali!

Attól függ mire akarod a lapkákat használni. Komoly termelésre kis kivétellel alkalmatlanok szerintem(mármint a kínaiak).
Vannak ilyen 5-10USD/doboz áron, azok hobbira jók, főleg ha tapasztalatlan vagy(mint én), és gyakran odavágod a leszúrólapkát, vagy nem találod el a fordulatszámot és kiszikrázik, esetleg a nem elég feszes szánok miatt a rezgéstől eltörik. Lágy acélban azért ezek sem nagyon rosszak, bírják valameddig.

Lehet kapni kínai boltokban 25Usd/doboz áron is, vagy még drágábban kínai saját márkás (nem hamis Mitsu, Iscar, Korloy, stb)  lapkákat, szerintem azok között már van valóban jó is.  Ha megfigyeled akár csak a forgácstörő alakját, azon már látod hogy ugyanolyan-e mint a többi olcsó rossz, vagy esetleg tettek bele energiát és tényleg kitaláltak valami eredetit, vagy annak látszót. Ezekhez adnak már paramétereket is.

ekpyb096i

Szia!

A kés típusa leolvasható? A bele való lapka típusát abból meg lehet mondani.
Háromszög lapkánál a méret a beírható kör átmérője. A rögzítő furat és az egyik oldal távolságából megvan a sugár. És akkor már csak a hátszög a kérdés és megvan milyet kell keresned.
A másik lapka látom, hogy S alakú és ugyanezek a kérdések.

vadember

Ezek a kések csak oldalazásra és élletörésre  valók a főél elhelyezési szög miatt. Tedd el a polc leghátsó részére és felejtsd el!
Vegyél inkább az Alin néhány ezer forintért olyan kést amit használni is fogsz.