Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

a77ruejwh

üdv!

Keresek valakit aki ennek a gitáralkatrész legyártásában tudna segíteni:

wvmrwbn63

Hello Mindenki!

Kezdö vagyok e teren ezert fordulok hozzatok!

Kellene egy Programot csinalnom (Siemens 840D)

Lenyeg az hogy van egy kezdö illetve egy vegpontom.

KB 1250mm kell folyamatosan esztergalnom,ami 60HRC anyagnal nem mindig megy egy lepesben.Itt jön a kerdes felenel szeretnem ha a revolver fordul egyet (elötte persze köztes poz. menne)egy masik keshez es onnan folytana ahol abbahagyta.

Megoldhato-e ez?

Elöre is Köszönöm

Tamas

ANTAL GÁBOR

Én szoktam 60 HRC keménységű anyagot  ( betétedzett
17 CrNiMo6 )  esztergálni de kíváncsi lennék hogy te milyen lapkával csinálod ?

happisusu

y- ban elmész +625-ig kiállsz szerszámcsere pozicióba meghívod a következő szerszámot, majd visszaálsz y+625 és folytatod a y+1250 ig

wvmrwbn63

Hello Köszi a valaszt!

Ez lenne a megoldas de kene ez Cnc be is hogy hogy nezne ki!

Elötolas 0,25mm/U
Ford:90U/min

Lapka

Köszönöm

ANTAL GÁBOR

Nézegetem a lapkát de a katalógus szerint azt H5 ös anyaghoz ajánlják ( 50 HRC  edzett nemesített   pl 42CrMo4)
Még nem tudtam megfejteni hogy hogyan kell megkeresni hogy mit ajánlanak a 60HRC hez .

ANTAL GÁBOR

Én ha  a tokmány fele hosszesztergálok akkor  nálam az mínusz Z .  ( pl  Z-625)

wvmrwbn63

Hello!

Az oldalon van egy kalkulator!
Ha magyar nyelven vagy leljebb van olyan hogy vagasi parameterek ott tudod kivalasztani milyen atmerö,anyagminoseg es kemenyseg.Elmeletileg 62 HRC a max ezzel a lapkaval.

ANTAL GÁBOR

Koromnál fogva ( 67 )alapból  nem használok kalkulátort.  Ha megadják az alkalmazandó vágósebességet én ( még ) secc perc alatt kiszámolom hogy  adott átmérőhöz mekkora fordulatszám tartozik .  Majd küldd el azt a linket aminél a 62 HRC van megadva !

wvmrwbn63

Screenshotot küldök.A linken magadnak kell szamolni ugy nem tudom tovabbküldeni mert mindig uj parametereket ad meg.

A kerdesemre amit alul talal arra ki tud nekem segiteni?

wvmrwbn63

wvmrwbn63

nalam is minusz

AlbertR

Tisztelt Urak!
Keresek 120mm vagy 160mm tokmányt
külön állítható pofákkal.
Esetleg valakinek van eladó?
Választ Priv. kérném.
Köszönöm!
Üdv: Albert

J-Steel

A fórumon szerintem HJózsi be tudja talán szerezni, mert a HBM gépekhez, amiket viszontelad lehet kapni kínai 125-ös négypofás külön állítható tokmányt. Én amikor Kínában voltam, vettem meg az ottani gyártótól.

AlbertR

Szia!
Köszönöm megkeresem Hjózsit!
Üdv: Albert