Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

J-Steel

Arra gondoltam, hogy a menetárok alatt 2mm anyagot meghagynék, így a 14mm-re fúrnám.

jani300

Minden számítást mellőzve , 3 mili falvastagság a hüvelynél ,12 mili csapot ad . 15 mélyen legalább belefúrnék .
De a tévedés jogát fenntartom :)

J-Steel

A 3mm-t elfogadom.
 15mm mély? Miért ilyen sok? Minumum mennyi?

jani300

Hát hogy azért adjon némi egyenesbe vezetést is ,ha már szabályozni nem szeretnéd .
De ragaszthatod készülékben is ,de azt is készíteni kellene .

J-Steel

Mi az a minimális mélység, amire azt mondod, hogy még oké.

jani300

"15 mélyen legalább belefúrnék"
De ez is csak szoros illesztést használva ad valamennyire egytengelyűséget ,szerintem .

J-Steel

Tehát a 10mm-ert már kicsinyled. (az sem kevés!)

jani300

Még egy átmérőnyi sincs a 15 sem .
Hogyan gondolod biztosítani az egytengelyűséget ragasztás közben ?
A furatba kell ragasztónak kerülni ?

J-Steel

Basszus, most hogy mondod, hogy átmérőnyi sincs, rájöttem, hogy te mm-ben beszélsz (helyesen) én pedig a 3szög vonalzót néztem az asztalon, ami ugye cm-es. 15cm-t meg sokalltam.
 Jó így már oké!

Csuhás

Mit készítesz, kúpvonalzót?
Az orsóba én esztergálnék egy enyhe kúpot kb 1:4 arányút de igazából ahogy sikerül. Az menetes orsóba a kúp végébe fórnék egy M8 menetet. a toldás végébe hasonlóan. ( így könnyebb elkészíteni ) majd a két alkatrész közé egy pici menetes szár darab és meghúzva ragasztás nélkül is elég jó lehet.
A csavar tehermentesít a kúp pedig vezet, elkészíteni se sokkal nagyobb meló mint egy pontos hengeres illesztést.

J-Steel

Mi az a kúpvonalzó?

A marógépem Y tengelyét akarom a másik irányban meghosszabítani.

ywathzay

Vicces gyerek vagy!

J-Steel

ANTAL GÁBOR

Hát azért én nemes egyszerüséggel kiszámolnám az optimumot[#kacsint]

. Ha a magméretet vesszük akkor a készítendő csap  poláris keresztmetszeti tényezőjének meg kellene egyeznie a kapott  "cső "  keresztmetszeti tényezőjével  ( csavarást feltételezve ), Ha a szükséges egyszerüsítéseket elvégezzük akkor
 (d) ad3 = 1/D *((D)  ad4 - ( d) ad4)
 Ezt kell iterálva megoldani és kész   ( Borítékolom hogy vékony fal fog kijönni )

Csináltam kalkulátorral egy gyors  számolást : d= 13.8 (13.9) körül egyeznek meg D = 18 esetén  Ha ragasztod akkor is a nagyobb átmérő a kedvezőbb

jani300

Ezek szerint akkor kiszámolta :)
Mindegy ,2es fallal kevesellem a toldást .
De tök mindegy mert én ilyet hegesztek :)